Premii de 180.000 de lei pentru cele patru etape ale circuitului Salonul Calului

Cea de-a patra ediţie a Salonului Calului se va desfăşura, începând din acest an, sub forma unui circuit de patru etape, valoarea totală a premiilor fiind de 180 de mii de lei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ozana Moraru, preşedintele clubului Equestria, organizatorul turneului.

121 afișări
Imaginea articolului Premii de 180.000 de lei pentru cele patru etape ale circuitului Salonul Calului

Premii de 180.000 de lei pentru cele patru etape ale circuitului Salonul Calului (Imagine: Marcella Dragan/Mediafax Foto)

"Din acest an, Salonul Calului devine un circuit competiţional. Ne-am gândit să-l desfăşurăm în patru etape pentru a venit în întâmpinarea sportivilor. Astfel, acoperim o perioadă mai lungă din an. Cele patru etape vor avea loc în perioadele 24-26 aprilie, 5-7 iunie, 24-26 iulie şi 25-27 septembrie. Cu ceva eforturi am reuşit să oferim concurenţilor premii totale de 180.000 de lei", a spus Moraru.

Ozana Moraru a afirmat că, în premieră pentru România, se va desfăşura şi un concurs de sărituri peste obstacole pentru ponei, în perioada 24-26 aprilie. "Prima etapă va conţine 14 probe de sărituri peste obstacole pe durata a trei zile. Pentru prima dată organizăm şi un concurs de sărituri pentru ponei. Este un început, dar în Europa Occidentală poneii sunt foarte apreciaţi şi căutaţi de copii şi se organizează concursuri foarte serioase pentru ponei", a completat Moraru.

După două ediţii, Salonul Calului şi-a pierdut titulatura de competiţie internaţională. Potrivit lui Moraru, pe lângă problemele financiare un alt motiv pentru care competiţia nu mai are statut internaţional este cauzat de lipsa infrastructurii rutiere. "De ce concurenţii din fosta Iugoslavie şi Ungaria să parcurgă prin drumurile din România 600-700 de kilometri cu patru-cinci cai, când ei pot merge la Viena, e la doi paşi pentru competiţii internaţionale şi au autostrăzi la dispoziţie? Le e foarte greu să se deplaseze pentru un concurs obişnuit", a adăugat Moraru.

Toate cele patru etape ale circuitului Salonul Calului se vor desfăşura la baza sportivă Equestria din comuna Tâncăbeşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici