Presa bulgară pune în discuţie corectitudinea meciului Steaua - ŢSKA Sofia din Liga Europa

Ediţia online a cotidianului bulgar 7 Dni Sport a publicat, luni, un articol în care pune în discuţie corectitudinea dublei manşe din play-off-ul Ligii Europa, dintre Steaua şi ŢSKA Sofia, menţionând că o eventuală înţelegere între cele două cluburi ar aduce beneficii ambelor echipe din pariuri.

59 afișări
Imaginea articolului Presa bulgară pune în discuţie corectitudinea meciului Steaua - ŢSKA Sofia din Liga Europa

Presa bulgară pune în discuţie corectitudinea meciului Steaua - ŢSKA Sofia din Liga Europa

Conform sursei citate, o înţelegere privind un rezultat dinainte stabilit ar aduce beneficii de pe urma pariurilor atât echipei calificate în grupele Ligii Europa, cât şi celei care ratează accederea în faza următoare a competiţiei.

Pe rezultatul meciului dintre Steaua şi ŢSKA ar urma să se parieze în special în Asia, menţionează 7sport.net, care precizează că UEFA suspectează de aranjamente şi monitorizează în special partidele din estul Europei.

Afirmaţia cotidianului bulgar se bazează pe spusele reprezentantului UEFA, Peter Limacher, care la sfârşitul anului 2009 a participat la o anchetă privind meciuri aranjate în cupele europene. "În acest moment sunt investigate în principal cluburile din Europa de Est. Ele ştiu că nu vor ajunge prea departe în competiţie şi decid să facă un profit", spunea Limacher. Totuşi, ancheta UEFA de la sfârşitul lui 2009 a condus la arestarea a 17 persoane din ţări vest-europene: Germania, Marea Britanie, Elveţia şi Austria.

Cotidianul bulgar mai are ca argumente privind o posibilă înţelegere între cele două echipe faptul că ŢSKA Sofia se confruntă cu probleme financiare, precum şi relaţiile apropiate dintre fostul impresar Ioan Becali, vărul finanţatorului stelist Gigi Becali, şi conducerea grupării bulgare. Pe baza acestor relaţii, fotbalistul Ianis Zicu, impresariat de Victor Becali, fratele lui Ioan Becali, a fost transferat de la Poli Timişoara de ŢSKA Sofia în pauza competiţională din această vară.

Echipa Steaua Bucureşti va întâlni, la 18 şi 25 august, formaţia bulgară ŢSKA Sofia în play-off-ul Ligii Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici