Presa neo-zeelandeză: Sâmbătă, rugbiul românesc s-a ridicat precum Dracula noaptea

Cotidianul neo-zeelandez The Times a notat, luni, că stejarii au avut o evoluţie foarte bună la meciul cu Scoţia, de la Cupa Mondială, la care rugbiul românesc "s-a ridicat precum Dracula noaptea".

702 afișări
Imaginea articolului Presa neo-zeelandeză: Sâmbătă, rugbiul românesc s-a ridicat precum Dracula noaptea

Presa neo-zeelandeză: Sâmbătă, rugbiul românesc s-a ridicat precum Dracula noaptea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jurnalul menţionează că la primele meciuri de la Cupa Mondială s-a văzut că "echipele mici sperie foarte tare formaţiile de top", cum a făcut-o şi România în partida cu Scoţia.

"România era cândva o putere în Europa de Est şi cu mai multe şanse decât Italia să ajungă în Turneul celor Şase Naţiuni. Însă a pierdut finanţarea Guvernului după căderea regimului Ceauşescu şi de atunci a fost în declin. Sâmbătă, rugbiul românesc s-a ridicat precum Dracula noaptea, pentru a arăta că ar putea veni o renaştere", scrie The Times.

În primele meciuri ale competiţiei s-au mai înregistrat rezultate strânse între Noua Zeelandă şi Tonga (scor 41-10), după ce în iunie 2000 "all-blacks" se impuseseră cu 102-0, Franţa - Japonia (scor 47-21), Australia - Italia (scor 32-6), Irlanda - SUA (22-10) şi Africa de Sud - Ţara Galilor (scor 17-16).

Naţionala de rugby a României a debutat cu o înfrângere la Cupa Mondială din Noua Zeelandă, fiind învinsă, sâmbăta trecută, la Invercargill, cu scorul de 34-24 (18-11), de reprezentativa Scoţiei, într-un meci din grupa B a competiţiei. Punctele României au fost reuşite de: Lazăr - un eseu '40+1, Carpo - un eseu '67, Dimofte - o transformare '68, două lovituri de penalitate '54, '62, Dumbravă - două lovituri de penalitate '11, '23. Scoţia a punctat prin Blair - un eseu '8, Ansbro - un eseu '21, Dainelli - două eseuri '75, '76, Paterson - o transformare '21, patru lovituri de penalitate '3, '38, '53, '71.

Echipa României are programată următoarea partidă sâmbătă, cu Argentina, tot la Invercargill.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici