Preşedintele clubului Malaga susţine că echipa sa a fost eliminată din cauza rasismului şi cere o anchetă UEFA. UEFA va analiza afirmaţiile oficialului

Preşedintele clubului Malaga, Abdullah bin Nasser Al-Thani, consideră că echipa sa a fost eliminată din Liga Campionilor din "rasism" şi cere UEFA să deschidă o anchetă, după înfrângerea suferită, scor 3-2, în meciul cu Borussia Dortmund, prin 2 goluri marcate de germani în minutele de prelungiri.

413 afișări
Imaginea articolului Preşedintele clubului Malaga susţine că echipa sa a fost eliminată din cauza rasismului şi cere o anchetă UEFA. UEFA va analiza afirmaţiile oficialului

Abdullah bin Nasser Al-Thani

UEFA a anunţat că studiază afirmaţiile făcute de preşedintele clubului Malaga, Abdullah Bin Nasser Al Thani, potrivit cărora rasimul a dus la eliminarea echipei antrenate de Manuel Pellegrini din Liga Campionilor, cu referire la greşeala de arbitraj de la ultimul gol înscris de Borussia Dortmund.

"(n.r. - Afirmaţiile) vor fi analizate de inspectorii disciplinari ai UEFA. Vor acţiona dacă trebuie, depinde de ce s-a spus. Pot înţelege emoţiile ivite când pierzi un meci în minutul 93 şi poate spui lucruri pe care nu le gândeşti în realitate", a declarat, miercuri, secretarul general al forului european, Gianni Infantino.

Borussia Dortmund a marcat două goluri în ultimele 70 de secunde ale prelungirilor şi a reuşit calificarea în semifinalele competiţiei. Potrivit Malaga, ultimele două goluri ale germanilor, înscrise de Marco Reus şi Felipe Santana, au fost din ofsaid.

"Nu este fotbal, este rasism, clar. Sper că UEFA va deschide o anchetă. Jucătorii mei au fost campioni pe teren. Sunt dezolat că am fost eliminaţi astfel, din cauza nedreptăţii şi a rasismului", a scris preşedintele qatariot al clubului Malaga pe Twitter, informează AFP.

După meci, antrenorul echipei spaniole, Manuel Pellegrini, l-a criticat pe arbitrul scoţian Craig Thomson, însă şi al doilea gol marcat de Eliseu pentru Malaga a fost din ofsaid.

"Pe final parcă nu era arbitru în teren. Au fost vreo şase sau şapte lucruri nesancţionate în partea noastră de teren", a declarat Pellegrini.

Formaţia germană Borussia Dortmund s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, în urma victoriei de marţi seară, scor 3-2, de pe teren propriu, în faţa echipei spaniole Malaga, în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei. Pentru Borussia au marcat Lewandowski '40, Reus '90+1 şi Felipe Santana '90+3, iar pentru Malaga au înscris Joaquin '25 şi Eliseu '82.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici