Preşedintele InterBox: Froch şi Kessler evită cu orice preţ un meci cu Bute

Preşedintele InterBox, Jean Bedard, a declarat că pugilistul Carl Froch, finalist al turneului Super Six, doreşte cu orice preţ să evite un meci cu Lucian Bute, la fel cum a făcut-o şi Mikkel Kessler în luna martie.

270 afișări
Imaginea articolului Preşedintele InterBox: Froch şi Kessler evită cu orice preţ un meci cu Bute

Lucian Bute (Imagine: Adrian Niculcea/Mediafax foto)

"Kessler a venit la Montreal în martie, ca să îl vadă pe Bute boxând cu Magee, aşteptându-se apoi la o confruntare cu românul. Însă a ales să boxeze cu Robert Stieglitz. Îl respectăm pe Stieglitz ca un campion mondial, dar el a pierdut de două ori prin KO în faţa unor boxeri pe care Lucian i-a făcut KO (Alejandro Berrio şi Librado Andrade). Kessler a spus că nu ar paria pe Bute la meciul cu Johnson. Probabil a fost surprins de cât de uşor a fost pentru Lucian împotriva lui Johnson. Froch a fost la fel de surprins de prestaţia lui Lucian. Cu două zile în urmă spunea că vrea să unifice titlurile luptând cu Bute, iar acum zice altceva. Mă gândesc că Froch are acum aceleaşi sentimente pe care le-a avut Kessler în martie. Ei sunt în afacerea «evită cu orice preţ un meci cu Lucian» şi afacerea merge bine", a spus Bedard , informează boxingscene.com.

Jean Bedard a precizat că singurul care are datele necesare şi este un om de cuvânt este celălalt finalist al Super Six, americanul Andre Ward. "Lucian şi antrenorul Stephan Larouche i-au urmărit pe toţi în ultimii ani. Am fost cu toţii capabili să vedem şi să citim printre rânduri, iar dintre toţi Andre Ward, care ar trebui să îl învingă cu uşurinţă pe Froch la 17 decembrie, este singurul cu datele necesare şi este un om de cuvânt. Andre este un campion olimpic şi a avut o carieră foarte bună la profesionişti. CV-ul său spune totul. Andre Ward a afirmat că vrea ca următorul său adversar să fie Bute şi simţim cu toţii că el este un om care îşi respectă promisiunile şi acceptă toate provocările. El nu se va răzgândi ca Froch şi Kessler", a adăugat Bedard.

Carl Froch a declarat că Bute "este de fapt în afara ecuaţiei" în ceea ce priveşte un meci după finala Super Six. "Câştigătorul finalei va fi campion WBC şi WBA şi vor fi discuţii despre un meci cu Lucian Bute, dar el este de fapt în afara ecuaţiei, nu este acolo sus alături de cei mai buni din lume, ca mine şi Ward. Din punctul meu de vedere, meciurile pe care le-am avut mă plasează pe cel mai bun loc din lume, dar această confruntare va întări totul. Voi putea privi pe oricine în ochi şi voi spune că sunt cel mai bun din lume la supermijlocie", a afirmat Froch.

Lucian Bute l-a învins pe jamaicanul Glen Johnson în 12 reprize şi şi-a apărat cu succes centura mondială pentru a noua oară consecutiv, săptămâna trecută, în cadrul unei gale la Quebec. Bute, în vârstă de 31 de ani, are 30 de victorii la profesionişti, din care 24 prin KO şi nicio înfrângere.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat, marţi seară, că îşi doreşte ca meciul lui Bute pentru unificarea centurilor contra campionului din Super Six să fie organizat în România, cel mai probabil pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici