Preşedintele Lituaniei a refuzat să îi acorde cetăţenia ţării baltice sportivei Isabella Tobias

Preşedintele Lituaniei, Dalia Gribauskaite, a refuzat luni să îi acorde cetăţenia statului baltic sportivei americane Isabella Tobias, partenera lui Deividas Stagniunas în probele de dans pe gheaţă, ceea ce afectează şansele patinatoarei de a participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci.

170 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Lituaniei a refuzat să îi acorde cetăţenia ţării baltice sportivei Isabella Tobias

Isabella Tobias, Deividas Stagniunas (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Vă adresez tuturor un mare mulţumesc. După cum cu siguranţă înţelegeţi, suntem devastaţi", au reacţionat pe Facebook Isabella Tobias şi Deividas Stagniunas.

Conform unei consiliere a preşedintelui lituanian, Rasa Svetikaite, Tobias nu a reuşit să îndeplinească toate condiţiile pentru a obţine cetăţenia statului baltic.

"Conform legii, persoana care solicită cetăţenia trebuie să fi obţinut merite deosebite pentru statul lituanian. Cetăţenia nu poate fi acordată pentru reuşite viitoare. Cetăţenia nu este un cadou sau o recompensă naţională", a precizat Rasa Svetikaite, subliniind că legea cere ca persoanele care vor să devină cetăţeni ai Lituaniei să fie integrate în societatea lituaniană.

Isabella Tobias, în vârstă de 21 de ani, concurează în probele de dans pe gheaţă împreună cu Deividas Stagniunas din 2010, însă ea trebuie să fie cetăţean lituanian pentru a participat la JO sub culorile acestei ţări.

Anul trecut, perechea Tobias-Stagniunas, ocupanta poziţiei 13 în clasamentul mondial, s-a clasat pe locul nouă la Campionatele Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici