Preşedintele WBC, Jose Sulaiman, a încetat din viaţă

Mexicanul Jose Sulaiman, preşedintele World Boxing Council din 1975, a încetat din viaţă, joi, la Los Angeles, la vârsta de 82 de ani, a anunţat WBC, pe site-ul oficial.

124 afișări
Imaginea articolului Preşedintele WBC, Jose Sulaiman, a încetat din viaţă

Jose Sulaiman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sulaiman era spitalizat din octombrie 2013, din cauza unor probleme cardiace.

El fusese ales în noiembrie preşedinte pe viaţă al WBC.

Fost boxer amator, Suleiman, născut dintr-o mamă siriană şi un tată libanez, a fost antrenor, arbitru şi promotor, înainte de a se alătura WBC, în 1968.

Sub conducerea sa, WBC a luat numeroase măsuri pentru protejarea sănătăţii pugiliştilor, în special reducerea duratei meciurilor de la 15 la 12 runde, după decesul sud-coreeanului Kim Duk-Koo în ring, în 1983.

"El i-a tratat pe toţi pugiliştii ca pe copiii săi. S-a luptat în fiecare zi a vieţii sale pentru îmbunătăţirea boxului şi a siguranţei în acest sport", se arată în comunicatul WBC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici