Video Prima producţie locală Eurosport "Premier League Magazin" va avea premiera în 15 august. Invitat permanent va fi Costin Ştucan, redactor-şef ProSport - VIDEO

Eurosport a lansat "Premier League Magazin", primul talk-show dedicat publicului din România, dar şi prima emisiune locală de analiză a fotbalului din Anglia, care va fi difuzată în fiecare luni, în prime-time, din 15 august, avându-l prezentator pe Dan Chilom şi invitat permanent pe Costin Ştucan.

1900 afișări

Eurosport a anunţat, în cadrul unei eveniment organizat într-un bar din Centrul Vechi, primul program 100% local, produs şi transmis în direct şi în exclusivitate pentru telespectatorii din România - "Premier League Magazin".

Emisiunea săptămânală cu o durată de o oră şi jumătate va fi difuzată, din 15 august, în fiecare luni, în prime-time, de la ora 20:30, înaintea meciului de fotbal de la ora 22:00.

În cadrul "Premier League Magazin" vor dezbate meciurile care au avut loc anterior gazda talk show-ului, Dan Chilom, fost fotbalist divizionar, în prezent fondator şi antrenor al Asociaţiei Sportive care îi poartă numele, şi invitatul special Costin Ştucan, redactor-şef ProSport.

De asemenea, vor fi prezenţi şi "invitaţi celebri", după cum a declarat Dan Chilom, alături de alţi comentatori Eurosport, precum Emanuel Terzian, Bogdan Nevel sau Ioan Viorel.

Emisiunea de comentariu a meciurilor din Premier League va fi realizată într-un studio închiriat de la Dolce Sport şi are ca target segmentul cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani din mediul urban.

Rivalităţile dintre cluburi, transferurile sezonului şi interviuri

Pe lângă faptul că timp de o oră şi jumătate Dan Chilom va analiza alături de invitaţii săi partidele din campionatul englez de fotbal desfăşurate în timpul week-end-ului, vor fi dezbătute şi rivalităţile dintre cluburi, detaliile din istoria cluburilor engleze, transferurile sezonului, atmosfera de pe stadioane. De asemenea, nu vor lipsi interviuri cu personalităţi de marcă din lumea fotbalului, astfel încât telespectatorii să poată intra în culisele unuia dintre cele mai valoroase campionate din lume.

Evoluţia jucătorilor români din Premier League, precum Costel Pantilimon, Florin Gardoş sau Vlad Dragomir, va fi, de asemenea, dezbătută în cadrul emisiunii.

Prezent la evenimentul de lansare a noii producţii, Mircea Medaru, care s-a alăturat echipei Discovery-Eurosport în urmă cu două luni, în funcţia de Head of Sports Discovery pentru Europa Centrală şi de Est a declarat: "Principalele mele task-uri sunt de a dezvolta proiecte pentru localizare şi dezvoltarea digitală în România şi în celelalte teritorii pe care le avem. Astfel inclusiv acest proiect face parte din strategia de localizare pentru publicul românesc a canalului Eurosport".

Prezentatorul noii emisiuni, Dan Chilon, a declarat celor prezenţi la discuţia informală organizată de Eurosport, evenimentul de lansare a show-ului, că în primele ediţii un subiect principal va fi cel al transferurilor: "Cred ca în primele ediţii vom vorbi foarte mult despre ceea ce se întâmplă cu transferurile pe care echipele de acolo le realizează".

"Cu siguranţă această emisiune va prinde. În premieră vom avea o emisiune de analiză a fotbalului din Anglia. Voi fi realizatorul, gazda acestui show în care îl vom avea pe Costin, dar şi oameni celebri din fotbalul nostru cu care vom analiza tot ceea ce înseamnă spectacolul din Anglia", a mai spus Chilon.

Costin Ştucan: Vom vedea lucrurile de culoare din campionatul englez

Redactorul-şef al Pro Sport, Costin Ştucan, a menţionat ce "îl leagă" de această competiţie, vorbind inclusiv despre amintiri din copilărie - "Îmi aduc aminte de primii ani de după revoluţie când ziarele de sport din România prezentau, în cel mai fericit caz, rezultatele din Premier League, fără poze sau informaţii detaliate. Şi undeva lângă Gara de Nord era un chioşc (...) unde se găseau reviste din Anglia. Nu erau noi, erau vechi de câteva săptămâni, erau reviste pentru tineri, Match, Shoot, nu erau de analiză, precum FourFourTwo, însă le cumpăram, aşa, la pachet. Îmi puneam posterele pe pereţi, le citeam de patru-cinci ori. Premier League a însemnat şi primul meu loc de muncă – într-o mansardă din Brezoianu, în redacţia Sportul Românesc, în 1995, când m-am ocupat de acest campionat englez timp de patru ani. Şi mă mai leagă o amintire mult mai veche, din anii '80, de la semifinală de Cupa Campionilor la care am fost împreună cu tatăl meu, pe o ploaie teribilă, la Bucureşti, Dinamo – Liverpool".

"Nu va fi doar o emisiune de analiză", a precizat Ştucan: "Va fi mai mult de atât, va fi o emisiune de entertainment, vom vedea şi partea spectaculoasă din Premier League, vom vedea lucrurile de culoare din acest campionat englez".

Adăugând că "este o onoare pentru un copil care alerga după reviste acum aproape 30 de ani, să ajungă să analizeze acest fotbal de o calitate deosebită", acesta a spus că, în opinia lui, "În Premier League probabil va fi spart în această vară recordul de transferuri; vom avea lucruri semnificative în vara asta".

"Probabil că vom avea un campionat câştigat de una dintre echipele mari", a fost opinia lui Ştucan.

Comentatorul Ioan Viorel a fost de aceeaşi părere: "Dacă ar fi să dau un pronostic pentru anul acesta, cred că titlul se va decide între cele două echipe din Manchester, aşa, la prima vedere. Dar îi văd pe cei de la Liverpool în primele patru", a declarat acesta, enumerând apoi alte echipe mari şi adăugând că "nu mai e loc de 'outsideri' în acest sezon fiindcă echipele mari s-au întărit foarte tare, şi-au adus antrenori noi".

Cu toate acestea, a menţionat şi că "rămâne totuşi un campionat în care oricine poate bate pe oricine".

Referitor la noua emisiune, talk-show-ul "Premier League Magazin", Mircea Medaru, Head of Sports Discovery CEE, a adăugat: "Suporterii fotbalului din România se bucură de meciurile din Premier League difuzate de Eurosport încă din 2013, iar astăzi suntem încântaţi să le putem alimenta această pasiune şi mai mult, prin Premier League Magazin. Pentru prima oară în istoria canalului Eurosport în România, această emisiune va fi produsă şi difuzată în direct dintr-un studio din Bucureşti, pentru a oferi fanilor români o perspectivă unică asupra unuia dintre cele mai valoroase campionate din lume. Cred că acest program este dovada clară a ambiţiei Eurosport de a stârni pasiunea fanilor din România, prin conţinut local de calitate".

Gazda emisiunii, Dan Chilom şi-a început cariera sportivă ca junior la FC Dinamo Bucureşti. Ajuns la seniori, Dan a evoluat ca portar la echipe precum FC Dinamo Bucureşti, FC Poiana Câmpina sau CSM Ploieşti (Astra Ploieşti), iar ca internaţional la IFK Mariehamn (prima ligă din Finlanda) şi JK Tammeka Tartu (prima ligă din Estonia). În 2008, a fost declarat portarul anului în cadrul campionatului finlandez.

Absolvent al liceului sportiv Mircea Eliade, Dan a urmat Şcoala Federală de Antrenori obţinând în 2007 licenţa B UEFA, devenind antrenor pentru copii şi juniori. A înfiinţat Asociaţia Sportivă "Dan Chilom", afiliată Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti (AMFB) şi care are nu mai puţin de 130 de copii legitimaţi.

Iar în 2011 şi-a făcut debutul în presa sportivă, de-a lungul timpului realizând mai multe emisiuni radio, tv, dar semnând şi articole de presă scrisă.

Telespectatorii vor avea ocazia să se bucure pe Eurosport 1 de cele mai interesante meciuri de fotbal din Premier League, unul dintre cele mai puternice campionate de fotbal din Europa care aduce laolaltă numeroşi jucători şi manageri de talie mondială.

În sezonul Premier League 2016 – 2017, fanii vor avea posibilitatea să urmărească noile vedete ale fotbalului englez, precum Granit Xhaka (Arsenal), Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) sau Sadio Mane (Liverpool), antrenori în vogă, precum Jose Mourinho (Manchester United), Pep Guardiola (Manchester City) sau Antonio Conte (Chelsea), dar şi jucători români care evoluează în Anglia - Costel Pantilimon (Watford F.C), Florin Gardoş (Southampton F.C) sau tânărul Vlad Dragomir (16 ani), care s-a afirmat la academia clubului Arsenal.

Eurosport, destinaţia sportivă nr. 1 din Europa, are prin canalele sale - Eurosport 1, Eurosport 2 şi Eurosportnews - un total de 236 de milioane de abonaţi, din 93 de ţări din Europa, zona Asia-Pacific, Africa şi Orientul Mijlociu.

Eurosport.com este destinaţia online nr.1 în Europa în materie de sport, cu până la 14 milioane de vizitatori unici în medie pe lună. Eurosport Player oferă acces nelimitat la cele mai importante competiţii sportive din calendar, este disponibil oricând, pe orice dispozitiv, în 52 de ţări. Eurosport Events este divizia specializată în administrarea şi promovarea evenimentelor sportive internaţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici