Proba pe echipe la patinaj artistic va fi introdusă la Jocurile Olimpice din 2014

Proba pe echipe la patinaj artistic va fi introdusă în programul Jocurilor Olimpice de iarnă, la următoarea ediţie, programată la Soci (Rusia), în anul 2014, a anunţat, joi, preşedintele Federaţiei Internaţionale, Ottavio Cinquanta.

265 afișări
Imaginea articolului Proba pe echipe la patinaj artistic va fi introdusă la Jocurile Olimpice din 2014

Proba pe echipe la patinaj artistic va fi introdusă la Jocurile Olimpice din 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La Soci, se vor acorda cinci medalii de aur la patinaj artistic, faţă de patru, câte erau până acum", a declarat Cinquanta, în cadrul unei conferinţe de presă organizată cu ocazia Campionatelor Mondiale - ediţia 2011, de la Moscova.

Proba pe echipe se alătură, astfel, celor individuale (masculin şi feminin), celei pe perechi şi celei de dans. Se vor califica 10 naţiuni, iar din fiecare echipă vor face parte doi bărbaţi, două femei şi două perechi, dintre care una pentru dans.

În 2011, ar fi trebuit să se acorde, în premieră, un trofeu la o competiţie pe echipe, la Yokohama. Evenimentul a fost amânat pentru 2012, ca urmare a situaţiei provocate de cutremurul de la 11 martie, din Japonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici