Procurorul Gerrie Nel: Pistorius trebuie să fie condamnat pentru omor

Procurorul Gerrie Nel a cerut, joi, ca sportivul Oscar Pistorius să fie condamnat pentru uciderea Reevei Steenkamp, precizând, la finalul rechizitoriului ce a durat aproape cinci ore, că sud-africanul trebuie să primească o pedeapsă.

114 afișări
Imaginea articolului Procurorul Gerrie Nel: Pistorius trebuie să fie condamnat pentru omor

Oscar Pistorius (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acuzatul trebuie să fie condamnat pentru omor", a spus Gerrie Nel concluzionându-şi astfel argumentaţia.

Pistorius afirmă că a ucis-o accidental pe iubita sa, Reeva Steenkamp, în 2013, crezând că era un hoţ care a pătruns în locuinţa sa. Indiferent dacă această variantă va fi acceptată sau nu, acuzatul "nu poate să scape de o condamnare pentru omor", a precizat Nel.

Potrivit procurorului, chiar şi dacă se admite că Pistorius a crezut că în casa sa a intrat un hoţ, sportivul a tras asupra unui om fără să fie ameninţat direct.

Pe parcursul zilei de joi, Gerrie Nel a încercat să demonstreze că varianta susţinută de acuzat era plină de contradicţii şi a fost "fabricată" pentru a se ascunde adevărul. Acuzarea susţine că Pistorius şi-a împuşcat iubita, care era refugiată în baie, după o dispută violentă.

În rechizitoriul scris remis judecătorului şi transmis presei, Gerrie Nel precizează următoarele: "Dacă respinge varianta falsă inventată de acuzat, Curtea nu va avea altă opţiune decât să admită că acuzatul ştia că victima este în baie şi a tras de patru ori intenţionat asura ei, cu scopul de a o ucide".

Procurorul a luat în calcul şi situaţia, foarte puţin probabilă în opinia sa, ca tribunalul să accepte una din versiunile lui Pistorius, şi anume faptul că ar fi tras necontrolat şi involuntar, sub efectul panicii. "Chiar şi în acest caz, acuzatul nu poate scăpa de o condamnare pentru omor prin imprudenţă", a afirmat Nel.

Oscar Pistorius, 27 de ani, riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat că a ucis-o cu premeditare pe Reeva Steenkamp, la 14 februarie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici