Radu Drăgănescu, secretarul general adjunct al Federaţiei Române de Baschet, a murit

Secretarul general adjunct al Federaţiei Române de Baschet, Radu Drăgănescu, a decedat vineri dimineaţa la vârsta de 57 de ani, a anunţat forul naţional.

513 afișări
Imaginea articolului Radu Drăgănescu, secretarul general adjunct al Federaţiei Române de Baschet, a murit

Radu Drăgănescu, secretarul general adjunct al Federaţiei Române de Baschet, a decedat (Imaginer: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

"FR Baschet anunţă cu multă tristeţe trecerea prematură în nefiinţă a celui care a fost secretarul general adjunct, Radu Drăgănescu. După o lungă şi grea suferinţă, în care a purtat o luptă nedreaptă cu o boală incurabilă, Radu Drăgănescu s-a stins din viaţă în această dimineaţă. Dedicat trup si suflet muncii sale, Radu Drăgănescu a încercat din răsputeri să câştige şi cea mai importantă luptă din viaţa sa, dar, din nefericire, în această dimineaţă, a cedat în fata destinului!", se arată în comunicatul FRB.

Radu Drăgănescu a fost unul dintre cei mai respectaţi oficiali din baschetul românesc. Născut în 9 noiembrie, 1955, a absolvit IEFS Bucureşti în 1980 şi şi-a dedicat viaţa baschetului, trecând prin toate etapele performanţei: jucător, antrenor, secretar federal şi secretar general adjunct al FRB. Drăgănescu a devenit şi comisar FIBA, în urma stagiului internaţional din 1996, iar din 2001 a fost nominalizat ca membru în Comisia Tehnică de Tineret a FIBA-Europe.

În ultimii ani, s-a ocupat îndeaproape de activitatea tuturor arbitrilor de baschet din Romania, iar din 2011 a fost numit preşedinte executiv al Colegiului Central de Arbitri de Baschet.

FR Baschet a decis ca la toate meciurile de baschet din acest week-end să se ţină un moment de reculegere în memoria lui Radu Drăgănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici