Rafael Nadal a câştigat turneul de la Roland Garros pentru a cincea oară în carieră

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a câştigat, duminică, pentru a cincea oară în carieră, turneul de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, după ce a trecut de suedezul Robin Soderling, scor 6-4, 6-2, 6-4.

125 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal a câştigat turneul de la Roland Garros pentru a cincea oară în carieră

Rafael Nadal a câştigat turneul de la Roland Garros pentru a cincea oară în carieră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rafael Nadal, în vârstă de 24 de ani, şi-a asigurat astfel primul loc în clasamentul ATP, ce va fi dat publicităţii luni, detronându-l pe elveţianul Roger Federer. El s-a mai impus la Paris în 2005, 2006, 2007 şi 2008.

Nadal a obţinut la Roland Garros al 7-lea Grand Slam din carieră (n.r. - a mai câştigat Openul Australiei în 2009 şi Wimbledon în 2008).

De asemenea, spaniolul şi-a trecut în palmares al 40-lea turneu câştigat în carieră.

În schimb, Robin Soderling, care împlineşte 26 de ani în august, se află la a doua finală pierdută la Roland Garros, după ce din 2009, în faţa lui Roger Federer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici