Rafael Nadal s-a calificat în finală la Roland Garros, unde îl va întâlni pe Stanislas Wawrinka

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, locul 4 ATP şi cap de serie numărul 4, l-a învins, vineri, în minimum de seturi, pe austriacul Dominic Thiem, locul 7 mondial şi favoritul 6 al competiţiei, şi s-a calificat în finală la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului.

567 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal s-a calificat în finală la Roland Garros, unde îl va întâlni pe Stanislas Wawrinka

Rafael Nadal s-a calificat în finală la Roland Garros, unde îl va întâlni pe Stanislas Wawrinka

Spaniolul s-a impus, scor 6-3, 6-4, 6-0, în faţa austriacului, jucător care l-a eliminat pe sârbul Novak Djokovic (locul 2 ATP) în runda precedentă. Partida a durat două ore şi 11 minute.

În finală, Rafael Nadal îl va întâlni pe Stanislas Wawrinka (locul 3 ATP), după ce elveţianul a trecut, vineri, scor 6-7 (6), 6-3, 5-7, 7-6 (3), 6-1, de britanicul Andy Murray, liderul clasamentului mondial.

Prin prezenţa în ultimul act al competiţiei pariziene, cei doi jucători şi-au asigurat un cec în valoare de un milion de euro şi 1.300 de puncte ATP. Câştigătorul turneului va primi 2,1 milioane de euro şi 2.000 de puncte în clasamentul mondial.

Rafael Nadal, în vârstă de 31 de ani, a cucerit nouă titluri la Roland Garros, iar Stan Wawrinka (32 de ani) şi-a trecut în palmares un trofeu, în 2015.

Nadal şi Wawrinka se vor înfrunta pentru a 20-a oară în circuitul ATP. Spaniolul are 16 victorii, în timp ce elveţianul a câştigat 3 meciuri. Ultimul succes al lui Wawrinka datează din 2015, când s-a impus după două tiebreak-uri în sferturile de finală ale turneului de Masters Series de la Paris.

Finala masculină a Openului Franţei de la Paris este programată duminică, de la ora 16.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici