Rafael Nadal s-a calificat pentru a noua oară în finală la Roland Garros

Numărul 1 mondial Rafael Nadal, octuplu câştigător la Roland Garros, s-a calificat, vineri, pentru a noua oară în finala turneului parizian, după ce a trecut de britanicul Andy Murray (cap de serie numărul 8), scor 6-3, 6-2, 6-1.

158 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal s-a calificat pentru a noua oară în finală la Roland Garros

Rafael Nadal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spaniolul speră să devină primul jucător care câştigă cinci titluri consecutive la Roland-Garros.

El va juca duminică în finală contra numărului 2 mondial sârbul Novak Djokovici, învingător în faţa letonului Ernests Gulbis, scor 6-3, 6-3, 3-6, 6-3.

În cazul unui succes, duminică, spaniolul ar obţine un al nouălea trofeu pe zgura pariziană şi ar depăşi recordul de titluri câştigate la un turneu de Mare Şlem.

Spaniolul a obţinut a 34-a victorie consecutivă la Roland Garros, unde a fost învins o singură dată în 66 de meciuri, în 2009, în meciul cu suedezul Robin Söderling, din optimile de finală.

Sâmbătă, în finala feminină, Simona Halep, cap de serie numărul 4, va juca în compania sportivei ruse Maria Şarapova, a opta favorită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici