Rafael Nadal s-a calificat pentru prima oară în finală la US Open

Tenismanul Rafael Nadal, numărul 1 mondial, s-a calificat, pentru prima oară în cariera sa, în finală la US Open, după ce a trecut în semifinale de rusul Mihail Iujnâi, favorit numărul 12, scor 6-2, 6-3, 6-4.

17 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal s-a calificat pentru prima oară în finală la US Open

Rafael Nadal s-a calificat pentru prima oară în finală la US Open (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spaniolul va juca duminică, în finală, cu învingătorul din meciul dintre elveţianul Roger Federer (numărul 2) şi sârbul Novak Djokovici (numărul 3).

Nadal, în vârstă de 24 de ani, are opt titluri de Grand Slam în palmares, însă nu a jucat niciodată finala la Flushing Meadows, unde a fost eliminată în semifinale în ultimii doi ani. Nadal va juca a treia finală de Grand Slam consecutivă, după victoriile de la Roland Garros şi Wimbledon.

Spaniolul devine al şaselea jucător din era Open (după 1969) care ajunge în finala celor patru turnee de Grand Slam (după Ivan Lendl, Stefan Edberg, Jim Courier, Andre Agassi şi Federer) şi al doilea cel mai tânăr care realizează această performanţă (după Courier, care avea 22 de ani).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici