Rafael Nadal va participa la Laver Cup. Spaniolul s-ar putea retrage din tenis ca rivalul Roger Federer

  • Rafael Nadal va participa la ediţia Laver Cup 2024, au anunţat luni organizatorii.
  • Acesta ar putea fi ultimul turneu al spaniolului înainte de retragerea sa din tenis.
  • "În acest stadiu al carierei mele, vreau să merg pe teren şi să profit la maximum de fiecare oportunitate care mi se oferă", a scris Nadal.
200 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal va participa la Laver Cup. Spaniolul s-ar putea retrage din tenis ca rivalul Roger Federer

Rafael Nadal va participa la Laver Cup. Sursa foto: Mediafax Foto

Nadal, în vârstă de 37 de ani, care a revenit în activitate la Barcelona Open după o pauză de câteva luni, s-a confruntat cu accidentări în ultimii doi ani şi a declarat că se aşteaptă să se retragă după sezonul 2024.

Aceasta va fi a patra apariţie la turneul Laver Cup, unde se întâlnesc şase jucători de top din Europa şi şase tenismeni din restul lumii.

Nadal a jucat ultima dată la Laver Cup în 2022, când a făcut echipă cu rivalul său Roger Federer, acesta fiind meciul de retragere al elveţianului.

FOTO: Meciul de retragere al lui Roger Federer, la Laver Cup, în 2022

"Am câteva amintiri cu adevărat speciale din experienţele mele la Laver Cup, inclusiv toate emoţiile de la Londra, acum doi ani, când am jucat alături de Roger pentru ultima oară", a transmis Nadal într-un comunicat.

"În acest stadiu al carierei mele, vreau să merg pe teren şi să profit la maximum de fiecare oportunitate care mi se oferă. Să facem echipă este întotdeauna o experienţă incredibilă şi întotdeauna mi-a plăcut, competiţia este diferită şi interesantă. Abia aştept să merg la Berlin şi să ajut echipa Europei să recâştige Laver Cup", a adăugat spaniolul.

Jucătorii Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev şi Alexander Zverev se numără printre ceilalţi jucători care vor face parte din echipa Europei la ediţia din acest an a competiţiei, care va avea loc la Berlin în perioada 20-22 septembrie.

"Rafa este o legendă absolută în sportul nostru, un adevărat campion în toate sensurile cuvântului", a declarat căpitanul echipei Europei, Bjorn Borg. "Este ultimul meu an ca şi căpitan. Să-l am în echipa Europei în acest an a fost un obiectiv al meu şi sunt încântat că a acceptat invitaţia mea şi va fi alături de noi la Berlin".

Rafael Nadal a câştigat în carieră 22 de turnee de Grand Slam, fiind depăşit doar de Novak Djokovic, care are 24.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici