Rapid - Universitatea Craiova, scor 4-3

Formaţia Rapid Bucureşti a obţinut, sâmbătă, prima victorie în deplasare din acest sezon, în urma succesului repurtat în faţa echipei Universitatea Craiova, cu scorul de 4-3 (2-2), într-o partidă contând pentru etapa a VII-a a Ligii I.

64 afișări
Imaginea articolului Rapid - Universitatea Craiova, scor 4-3

Mugurel Buga (Montaj Foto)

Golurile au fost marcate de Mihai Costea '41, Dorel Stoica '45+1, Trică '89, pentru Universitatea, respectiv Adrian Iordache '11, Mugurel Buga '15, Costin Lazăr '49, Helder '66 pentru Rapid.

Partida a fost precedată de un moment de reculegere, ţinut în memoria fostului mare actor Nicu Constantin, unul dintre suporterii declaraţi ai grupării giuleştene, care a încetat din viaţă în cursul zilei de marţi.

0-1: Cesinha a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă până la marginea careului de 6 metri, de unde Adrian Iordache a profitat de neatenţia lui Dorel Stoica şi a împins balonul în plasă.

0-2: Alexandru Ioniţă a trimis balonul în transversală, de la circa 6-7 metri, lateral stânga, mingea a ricoşat până la Buga şi atacantul formaţiei Rapid a majorat diferenţa cu genunchiul.

Min. 30: Trică i-a pasat excelent lui Andrei Prepeliţă, în marginea careului mic, de unde mijlocaşul craiovean a şutat la colţul lung, însă balonul a trecut alături de poarta lui Marinescu.

1-2: Dorel Stoica l-a deschis în adâncime pe Mihai Costea, cu o pasă de aproximativ 40 de metri, atacantul Universităţii a fost scapat din marcaj de noul intrat Marius Constantin şi a înscris cu un şut plasat, în dreapta lui Marinescu.

2-2: Dorel Stoica a restabilit egalitatea după ce a reluat cu capul, o centrare venită în urma unei lovituri de colţ de pe partea dreaptă.

2-3: Iencsi a prelungit o centrare, venită de la Spadacio, până la Costin Lazăr şi căpitanul formaţiei giuleştene l-a învins pe Silviu Lung jr. cu un şut, pe spate, de la aproximativ 9-10 metri.

Min. 57: Dorel Stoica a executat o lovitură liberă de la aproximativ 28 de metri, însă balonul a nimerit transversala.

2-4: Helder şi-a depăşit în viteză un adversar pe flancul drept, a pătruns în careu şi a majorat diferenţa cu un şut pe jos, la colţul lung.

3-4: Dina a reluat cu capul spre poartă, Marinescu a respins în transversală şi mingea a ajuns la Trică, iar mijlocaşul echipei antrenate de Daniel Mogoşanu a reluat în plasă, cu un şut la colţul lung.

Min. 89: Jucătorii echipei Universitatea s-au repezit spre balon, luat în braţe de Marinescu, fază în urma căreia s-a iscat o busculadă pentru câteva momente, întreruptă de arbitrul Cristi Balaj, care i-a arătat cartonaşul galben portarului formaţiei Rapid.

Universitatea Craiova: 21. Lung jr. - 2. Bărboianu, 7. V. Găman, 6. D. Stoica, 27. Rose - 30. Prepeliţă, 13. Dilevski (77. Wobay '68), 10. Trică, 8. Şoavă - 10. Fl. Costea (20. Dina '80), 9. M. Costea (11. V. Badea '68). Antrenor: Daniel Mogoşanu.

Rapid: 1. A. Marinescu - 2. Helder, 28. Ad. Iordache (23. M. Constantin '37, 5. Mardare '46), 32. Ad. Iencsi, 19. Bozovici - 15. C. Lazăr, 6. Matici - 29. Buga,10. Herea, 30. Spadacio - 11. Al. Ioniţă (18. Joao Pinto '80). Antrenor: Viorel Hizo.

Cartonaşe galbene: Fl. Costea '23, Dilevski '24, Bărboianu '46 / Buga '28, C. Lazăr '50, Marinescu '90, Mardare 90+2

Arbitri: Cristian Balaj (central) - Zoltan Szekely, Vladimir Urzică (asistenţi) - Cătălin Popa (rezervă).

Observatori: Romeo Paşcu, Vasile Curt.

Supervizor: Vasile Avram.

La partidă au asistat aproximativ 4000 de spectatori, printre care şi finanţatorul echipei Rapid, George Copos, care la scorul de 2-0 striga către banca tehnică să închidă jocul.

Suporterii formaţiei Universitatea Craiova l-au înjurat încã de la începutul meciului pe patronul Adrian Mititelu, căruia i-au cerut să plece.

Hizo: A fost un meci nebun

"A fost un meci nebun, precum cel de săptămâna trecută (n.r. - Rapid - FC Vaslui, scor 3-2). Încă unul din acesta şi ajungem la Institutul de la Târgu Mureş (n.r. - Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş). Echipa a jucat bine, a respectat absolut totul. Mă bucur că la meci a venit şi domnul Copos. Urmează un meci dificil cu o echipă care a adunat maximum de puncte de afară. A fost şi o revanşă pentru acea partidă din campionatul trecut, când am controlat meciul de la un capăt la altul, şi am pierdut. Mă bucur că am bătut o echipă puternică, cu care ne vom bate pentru poziţiile din partea supeioară a clasamentului", a spus Hizo.

Întrebat de ce l-a schimbat pe jucătorul Marius Constantin, care a jucat doar în ultimele opt minute ale primei reprize, Hizo a răspuns scurt: "Aşa am considerat şi cred că am făcut o schimbare bună".

Mogoşanu: Am pierdut nemeritat

"Am pierdut nemeritat. Am luat goluri din nişte faze pe care le-am lucrat des la antrenamente, pe nişte greşeli colective. Nu pot să vorbesc de demisie, conducerea va decide. Am şi eu multe de reproşat însă nu pot să vă spun aceste lucruri. Zestrea de şapte puncte pe care o avem este una destul de mică însă am încredere că vom reuşi mult mai mult în meciurile următoare", a spus Mogoşanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici