Răzvan Lucescu: 2011 este un an important pentru fotbalul românesc, trebuie să ne luăm revanşa

Antrenorul echipei naţionale de fotbal a României, Răzvan Lucescu, a declarat, vineri seară, că 2011 este un an important pentru fotbalul românesc şi că speră ca prima reprezentativă să-şi ia revanşa după un an mai puţin bun şi să se califice la Campionatul European, informează www.prosport.ro.

22 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu: 2011 este un an important pentru fotbalul românesc, trebuie să ne luăm revanşa

Răzvan Lucescu: 2011 este un an important pentru fotbalul românesc, trebuie să ne luăm revanşa (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Este un an important, la fel precum ceilalţi. Anul trecut a fost foarte slab şi acum aşteptăm revanşa. Este un an important pentru fotbalul românesc şi sper că vom reuşi să ne calificăm mai departe. Sunt încrezător, pentru că avem un grup bun, care îşi doreşte acest lucru, cu jucători serioşi. La turneul din Cipru vreau să vedem nişte jucători care au evoluat la echipa naţională de tineret. Mulţi dintre ei au confirmat în Liga I. Este un prilej să pregătim meciul cu Bosnia. La acest turneu vor participa Ucraina, Suedia şi Cipru. Vor fi probabil 30 de jucători, pentru a acoperi două zile la rând", a declarat selecţionerul la Dolce Sport.

Referitor la situaţia atacantului Adrian Mutu, care are din nou probleme la Fiorentina, Lucescu a precizat: "Am crezut în Mutu, dar faptul că nu a jucat atâta timp este o problemă. Este o poveste de viaţă şi nu vreau să o comentez. Toţi jucătorii tineri pot învăţa din ea".

Selecţionerul României a menţionat că transferul atacantului Bogdan Stancu de la Steaua la Galatasaray reprezintă un pas înainte, însă menţionează că fostului stelist nu-i va fi uşor la noua echipă. "Bogdan evolua la Steaua cu regularitate, avea multe realizări, dar un asemenea transfer poate genera anumite lucruri ceva mai urîte. Nu-i va fi uşor la Galatasaray, care nu este un club oarecare, iar presa din Turcia va fi cu ochii pe el. Se va confrunta cu o altă realitate, pentru că liga turcă este peste campionatul românesc. În concluzie, cred că este un pas înainte pentru Stancu. Depinde acum, cît de repede va reuşi să se integreze", a precizat Lucescu.

Răzvan Lucescu a comentat şi faptul că de la formaţia Dinamo au plecat în această iarnă zece jucători. "Cred că Dinamo a procedat bine în această iarnă, că a vândut mai mulţi jucători. Totuşi, Dinamo avea un lot numeros, iar acum au rămas nişte jucători tineri, de perspectivă, precum Torje, Ganea, Alexe. Andrei Cristea a avut o scădere de formă şi nu cred că este neapărat o pierdere pentru Dinamo. Pentru el este bine că a plecat. Subiectul Adrian Cristea este închis pentru mine. Poate că transferul la Cluj îi va prinde bine", a mai spus Lucescu.

Selecţionerul a comentat şi scandalul existent la Universitatea Craiova, spunând că, în opinia sa, "se întâmplă ceva la acest club". "Am principiile mele şi ceea ce se întâmplă la Craiova îmi confirmă că nu greşesc. Ceva se întâmplă cu acest club, pentru că în ultimii ani a fost în partea de jos a clasamentului. Problema este că sunt multe schimbări şi multe scandaluri. Nu se poate aşa ceva, pentru că este afectat fotbalul românesc", a încheiat Răzvan Lucescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici