Răzvan Martin, premiat la Bistriţa cu peste 5.000 de euro şi un apartament

Halterofilul Răzvan Martin de la CSM Bistriţa, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, va primi pentru performanţa sa 5.000 de euro din partea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, un apartament şi o sumă de bani de la Consiliul Local.

225 afișări
Imaginea articolului Răzvan Martin, premiat la Bistriţa cu peste 5.000 de euro şi un apartament

Răzvan Martin, premiat la Bistriţa cu peste 5.000 de euro şi un apartament (Imagine: Bogdan Maran / MediafaxFoto)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna, a anunţat că în acest sens va fi introdus un proiect de hotărâre pe ordinea de zi a şedinţei CJ de la sfârşitul lunii august.

"La sfârşitul lunii va fi şedinţă de Consiliu Judeţean, iar lui Răzvan Martin îi va fi acordat un premiu în valoare de 5.000 de euro", a spus Pugna.

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a precizat că la următoarea şedinţă de Consiliu Local va propune un proiect de recompensare a sportivilor de la CSM Bistriţa participanţi la Jocurile Olimpice de la Londra.

"Va fi un proiect de hotărâre în urma căruia Răzvan Martin va primi cheile de la un apartament, pentru că a spus mereu că îşi doreşte o casă, dar şi o sumă de bani. Tot bani vor primi şi ceilalţi sportivi. Este felul prin care cetăţenii municipiului Bistriţa le spun mulţumesc celor care au fost la Londra", a spus Creţu.

Pentru rezultatele deosebite obţinute la Jocurile Olimpice de la Londra, halterofilii Răzvan Martin (medalie de bronz) şi Gabriel Sîncrăian, Adrian Crişan (locul 5 la tenis de masă), gimnaştii Marius Berbecar şi Cristian Băţagă, dar şi antrenorii lor de la CSM Bistriţa, au primit joi distincţia "Trofeul de excelenţă" din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud.

"Pentru a aduce încă un omagiu sportivilor care reprezintă cu succes România, municipiul Bistriţa şi judeţul Bistriţa-Năsăud la întrecerile Jocurilor Olimpice, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud a instituit distincţia Trofeul de excelenţă. Acesta se acordă sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor precum şi unor personalităţi care îşi aduc o deosebită contribuţie la dezvoltarea sportului, la promovarea olimpismului şi idealurilor olimpice", a declarat Constantin Florian, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud.

Răzvan Martin s-a declarat pesimist în ceea ce priveşte participarea României la următoarea ediţie a JO, de la Rio de Janeiro. "Această medalie înseamnă foarte mult pentru mine, mi-am dorit-o încă de acum patru ani, de la Beijing. Am mers la Beijing să văd cum e, să mă obişnuiesc, să ştiu cum va fi la Londra. Abia acum am realizat ce performanţă mare am reuşit. Sper să continui pe acest drum şi la următoarea ediţie medalia să fie mai strălucitoare. Am primit şi maşina Renault de la COSR. Încă nu am permis. Ce o să fac? Conduc fără permis. Nu am primit încă apartamentul promis de Florian Walter, dar oricum nu mă mut la Bucureşti, rămân la Bistriţa. Nu ştiu ce mă aşteaptă peste patru ani, timpul va decide. La Rio nu cred că vor fi mai mulţi sportivi şi mai multe medalii, cred că va fi invers, mai puţini sportivi şi mai puţine medalii, pentru că nu vine nimic din spate. Să mergi cu 100 de sportivi şi să iei o medalie? La Jocurile Olimpice trebuie să meargă numai cine merită şi cine poate", a spus Martin.

Adrian Crişan, locul 5 la tenis de masă la a patra ediţie a Jocurilor Olimpice din cariera sa, a afirmat că a fost "o experienţă plăcută". "Mi-am spus încă de la început că nu merg la Londra să fiu turist. Am obţinut o performanţă frumoasă zic eu, care mă bucură foarte mult", a subliniat Crişan.

Gimnastul Marius Berbecar îşi propune să obţină rezultate bune în concursurile internaţionale care vor urma. "Ce le transmit părinţilor care văd exemplul nostru? Să nu le mai cumpere copiilor calculatoare", a spus Berbecar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici