Rednic: Suntem obligaţi să mergem la victorie la Timişoara

Antrenorul formaţiei Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că având în vedere obiectivul de a se califica în play-off-ul Ligii I, echipa sa trebuie neapărat să câştige partida cu ACS Poli Timişoara, din cadrul etapei a XVII-a.

120 afișări
Imaginea articolului Rednic: Suntem obligaţi să mergem la victorie la Timişoara

Rednic: Suntem obligaţi să mergem la victorie la Timişoara (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Rednic speră ca echipa sa să-şi revină cât mai repede după înfrângerea suferită cu 1-5 pe teren propriu în faţa formaţiei FC Viitorul: "Oamenii trebuie să nu uite însă că am jucat aproape o oră în 10 oameni. Până la faza din minutul 32 ei nu au avut nicio ocazie. Ce e trist şi dureros însă este că am luat trei goluri în patru minute. La o echipă ca Dinamo, cu jucători cu pretenţii, este inadmisibil la nivelul ăsta. Dar a fost un meci, l-am pierdut. Acum ţinând cont de obiectivul pe care în avem de a intra în play-off, meciurile pe care le avem de disputat până la sfârşit sunt foarte importante pentru noi. Suntem obligaţi să mergem la victorie la Timişoara. Mai sunt meciuri de jucat şi sunt sigur că ne vomn realiza acest obiectiv. Ianis Zicu este un jucător foarte bun, eu am lucrat cu el, este un fotbalist care poate face diferenţa. Nu ştiu cum e din punct de vedere fizic acum, dar pe mine mă interesează şi mă preocupă jocul nostru".

Tehncianul dinamovist a făcut schimbări şi în formaţia de start după meciul pierdut cu Viitorul. "Pentru meciul de mâine avem două probleme, Mevlja care e suspendat şi Şerban care e accidentat. Iar Popescu, Feussi şi Ghomsi nu fac parte din lot pentru acest meci. Nu sunt pedepsiţi, dar e o rotaţie, trebuie să le dau şansa şi altora să joace. Anton revine după suspendare, şi Rotariu la fel. Trebuie să ne revenim, să învăţăm din greşeli. În privinţa căpitanului am decis să-l aleagă ei, şi a ieşit Matei, al doilea Vojnovici şi Anton al treilea. Alegerea a fost a lor", a afirmat Rednic.

În ceea ce priveşte derbiul cu Steaua, din cadrul etapei a XVIII-a, Rednic a spus că mai are timp să-l pregătească aşa cum trebuie: "Până la meciul cu Steaua, mai avem meciul cu Timişoara. Apoi mai avem două săptămâni, ţinând cont de echipa naţională care joacă amicalul din Italia, şi avem timp să pregătim meciul cu Steaua, care este unul mai special pentru dinamovişti. Eu sper să se joace pe Arena Naţională, pentru că noi nu avem condiţiile necesare pentru un astfel de meci. Dacă nu se va juca pe Arena Naţională, se va juca pe Dinamo".

Referitor la posibilitatea ca Dinamo să poată evolua în sezonul viitor al cupelor europene, antrenorul a precizat că acţionarul Ionuţ Negoiţă a fost în Elveţia pentru a solicita o dispensă din partea UEFA. "Eu ştiu că domnul Negoiţă a fost în Elveţia şi că veştile sunt bune. Acum problemele sunt aici în România. Sper să se rezolve. Dar în primul rând să ocupăm noi un loc care să ne permită să mergem în Europa", a mai spus antrenorul.

Mircea Rednic ar fi dispus să-i lase pe jucătorii dinamovişti să participe la protestele din Bucureşti, dacă ar fi conştienţi de ceea ce vor cere: "Dacă jucătorii vor să meargă la manifestaţii, să meargă. Dar nu doar de dragul de a merge acolo, aşa cum s-au dus mulţi. Pentru că atunci când sunt întrebaţi ce îşi doresc nu prea ştiu ce să spună. Dar băieţii sunt fotbalişti şi trebuie să-şi facă în primul rând meseria lor".

Partida ACS Poli Timişoara - Dinamo, din cadrul etapei a XVII-a a Ligii I, se va dispuita sâmbătă, de la ora 20.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici