Reghecampf: Jucătorii Stelei vin de la naţională cu un moral scăzut, nepregătiţi şi graşi

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat că jucătorii săi revin de la prima reprezentativă cu un moral scăzut, nepregătiţi şi graşi, menţionând că Victor Piţurcă şi-a depăşit limitele după ce a spus despre Iasmin Latovlevici că s-a bucurat ca un clovn în urma golului cu Ajax.

162 afișări
Imaginea articolului Reghecampf: Jucătorii Stelei vin de la naţională cu un moral scăzut, nepregătiţi şi graşi

Laurenţiu Reghecampf (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"A fost o declaraţie a antrenorului echipei naţionale referitoare la Latovlevici. Încerc să-mi găsesc cuvintele, să nu fiu agresiv, dar mi se pare că antrenorul echipei naţionale îşi depăşeşte limitele. Cred că cel mai frumos ar fi fost să-şi facă o analiză a ceea ce s-a întâmplat în Ungaria şi Olanda, să se gândească mai bine în momentul în care cheamă anumiţi jucători la echipa naţională şi faptul că Latovlevici s-a bucurat într-un fel sau altul la anumite meciuri, nu cred că este un motiv să nu-l chemi la echipa naţională. Vreau să-l asigur pe antrenorul echipei naţionale că la Steaua există foarte multă seriozitate. Vă spun nişte lucruri adevărate, jucătorii noştri când vin de la echipa naţională vin cu un moral scăzut, vin nepregătiţi şi vin graşi. Asta este diferenţa, în momentul de faţă, între echipa naţională şi Steaua. Dacă domnul Piţurcă îşi doreşte să aibă un dialog cu mine, şi aici vorbim de analize concrete, de cifre, o putem face tot timpul", a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, Laurenţiu Reghecampf.

El a menţionat că după fiecare convocare la echipa naţională trebuie să lucreze suplimentar cu jucătorii convocaţi. "Dacă noi, după fiecare meci al echipei naţionale trebuie să muncim cu aceşti jucători ca să-şi revină din punct de vedere moral, fizic, atunci este o problemă când ei merg la echipa naţională. Cred că nu există un climat, în momentul de faţă, la echipa naţională unde jucătorii să câştige din punct de vedere moral. Înainte jucătorii veneau cu mare plăcere la echipa naţională, iar din punct de vedere al psihicului câştigau foarte mult. În momentul de faţă acest lucru nu se vede, iar noi avem de suferit după ce ne vin jucătorii de la echipa naţională", a completat Reghecampf.

Tehnicianul stelist consideră că jucătorii săi pierd din valoare după meciurile primei reprezentative. "Latovlevici, în momentul de faţă, este jucătorul care a marcat patru goluri, are foarte multe pase decisive şi este un jucător foarte important. Pe mine nu mă interesează pe cine selecţionează dânsul, eu numai îmi fac meseria, dar nu cred că este corect ceea ce face dânsul. În primul rând, aceşti jucători au o anumită valoare şi noi ne dorim ca aceşti jucători să crească de la meci la meci. Nu ne dorim ca aceşti jucători să meargă la echipa naţională şi să piardă din valoarea pe care o au", a explicat Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf a menţionat că nu are ce discuta cu Victor Piţurcă, deoarece selecţionerul nu este deschis unui astfel de dialog. "Eu nu pot avea o discuţie cu cineva care nu doreşte să vorbească cu mine. Dacă dânsul are o problemă, eu sunt zilnic la Stadionul Ghencea. Ştie numărul meu de telefon. Nu cred că avem foarte multe lucruri de discutat, eu îmi fac datoria aşa cum trebuie, dânsul să şi-o facă la echipa naţională, dar cred că nu ar trebui să mai jignească jucătorii Stelei. Nu ăsta era un motiv să nu fie convocat pentru cum s-a comportat după golul cu Ajax", a subliniat Reghecampf.

El a explicat că nu este normal să nu convoci un jucător la prima reprezentativă doar pentru modul în care se bucură după marcarea unui gol. "Dacă ar fi fost corect antrenorul echipei naţionale, ar fi făcut o analiză după meciul cu Ajax şi nu după meciul de la Piatra Neamţ, iar dacă nu îi plac anumite lucruri, trebuia să nu cheme la echipa naţională nouă jucători de la Steaua care s-au bucurat la fel la Piatra Neamţ. Nu cred că este important pentru cineva sau pentru antrenorul echipei naţionale cum se manifestă jucătorii la Steaua. Noi considerăm că aceşti jucători sunt profesionişti, lucrează foarte bine, îşi fac meseria aşa cum trebuie, iar dacă sunt chemaţi la echipa naţională sunt chemaţi datorită faptului că au un randament foarte bun la clubul Steaua", a adăugat Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf i-a cerut lui Victor Piţurcă să nu mai discute despre jucătorii Stelei, atunci când aceştia nu se află la echipa naţională. "Aş vrea să-l rog frumos să nu mai discute despre jucătorii Stelei. Să discute despre jucătorii Stelei când vin la echipa naţională şi să facă o analiză concretă a ceea ce fac jucătorii la echipa naţională şi nu la echipa de club. Dacă nu îi place un jucător, să nu îl cheme, dar asta nu înseamnă că trebuie să jignească un jucător şi să spună că este un clovn. Latovlevici este unul dintre jucătorii noştri cei mai importanţi, este un băiat cu un caracter incredibil şi în acelaşi timp un om sensibil. Latovlevici este ok, noi nu suntem în regulă în momentul în care apar astfel de lucruri, pentru că la Steaua există seriozitate maximă. Nu cred că ajută pe nimeni astfel de declaraţii. Nu cred că este moral faţă de jucătorii Stelei ca antrenorul echipei naţionale să facă astfel de declaraţii. Eu l-am susţinut pe antrenorul echipei naţionale. Eu mă bazez pe alte principii. În primul rând nu îmi pot jigni jucătorii şi nici alţi jucători", a menţionat Reghecampf.

Lui Reghecampf nu i se pare normal faptul că nici Piţurcă, nici colaboratorii săi de la echipa naţională nu vin să urmărească de pe stadioane meciurile Stelei: "Eu consider că cei de la echipa naţională ar trebui să vină mai mult la meciurile unde anumiţi jucători sunt în vederile lor. Eu nu am văzut până acum un antrenor al echipei naţionale care să vină la meciurile Stelei din deplasare. Cu atât mai mult nu l-am văzut pe antrenorul Victor Piţurcă. Nu este problema mea, nu pot să îl trag la răspundere pe Victor Piţurcă, dar nu mi se pare normal".

Întrebat dacă ar fi dispus să îl lase pe preparatorul fizic al Stelei, Thomas Neubert, să îi pregătească din punct de vedere fizic şi jucătorii echipei naţionale, Reghecampf a răspuns: "Preparatorul pe care îl avem noi, lucrează doar cu mine şi nu cred că se pune problema. Echipa naţională are un preparator fizic şi trebuie să lucreze cu el. Antrenamentele noastre sunt deschise."

Reghecampf a răspuns astfel criticilor fomulate de Piţurcă la adresa lui Iasmin Latovlevici, în cadrul unei emisiuni televizate. Întrebat la Dolce Sport de ce nu l-a convocat pe Latovlevici pentru meciurile cu Ungaria şi Olanda din preliminariile CM, selecţionerul a răspuns: "Eu am mizat pe experienţă. Dacă Latovlevici era la fel de serios în toate meciurile, putea fi el în lot. Au contat foarte mult şi anumite gesturi pe care le-a făcut, modul cum s-a bucurat când a dat gol... Nu-mi plac lucrurile astea. Steaua e un club serios, are rezultate foarte bune, trebuie seriozitate în tot ceea ce faci pe teren. Asta a contat foarte mult, dar în primul rând a fost jocul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici