Richarlison spune că a avut probleme cu depresia după eliminarea Braziliei de la Cupa Mondială

Atacantul brazilian Richarlison a declarat într-un interviu acordat presei din ţara sa că s-a luptat cu depresia după înfrângerea Braziliei în sferturile de finală cu Croaţia la Cupa Mondială din 2022 şi s-a gândit să renunţe la fotbal.

175 afișări
Imaginea articolului Richarlison spune că a avut probleme cu depresia după eliminarea Braziliei de la Cupa Mondială

Richarlison, care joacă la Tottenham Hotspur, a declarat în septembrie că va căuta ajutor psihologic după ce a fost surprins plângând pe bancă, atunci când a fost înlocuit în timpul victoriei cu 5-1 a Braziliei în faţa Boliviei, într-un meci de calificare la Cupa Mondială 2026.

Jucătorul în vârstă de 26 de ani, selecţionat de 48 de ori în naţionala Braziliei, i-a îndemnat pe jucători să caute ajutor pentru probleme de sănătate mintală.

„Tocmai jucasem la o Cupă Mondială, la apogeul meu", a declarat Richarlison pentru ESPN Brasil.

„Ajunsesem la limita mea, ştiţi? Nu ştiu, nu am de gând să vorbesc despre sinucidere, dar eram într-o depresie acolo şi voiam să renunţ.

„Chiar şi eu, care păream a fi puternic din punct de vedere mental. După Cupa Mondială, părea că totul s-a prăbuşit".

Richarlison a marcat 11 goluri în 26 de apariţii în acest sezon, el fiind transferat în 2022 de la Ewverton la Tottenham, pentru 60 de miloane de lire sterline.

„Înainte de a merge la antrenament, am vrut să mă duc acasă, am vrut să mă întorc în camera mea pentru că nu ştiu ce-mi trecea prin cap", a spus el. „M-am dus chiar şi i-am spus tatălui meu că voi renunţa.

„Este cam trist să vorbeşti aşa. Prin ce am trecut după Cupa Mondială ... Să mă duc la tatăl meu, care a fost cel care mi-a călăuzit visul, fiind permanent alături de mine, şi să spui: „Tată, vreau să renunţ", este o nebunie".

Brazilianu a spus că decizia de a alege să facă terapie a fost cea mai bună pe care a luat-o.

„Cred că terapeutul, fie că vă place sau nu, m-a salvat, mi-a salvat viaţa. Eu nu gândeam decât prostii ... Dacă aveţi nevoie de un psiholog, căutaţi unul, pentru că este frumos să te deschizi aşa, să vorbeşti cu persoana respectivă", a adăugat Richarlison, citat de Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici