Robert Lewandowski marchează un hat-trick şi e golgheter în Liga Campionilor

Robert Lewandowski a marcat un hat-trick în primele 23 de minute ale returului de marţi, dintre Bayern Munchen şi Red Bull Salzburg, din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Bavarezii au învins cu 7-1 şi s-au calificat în sferturile de finală ale competiţiei.

286 afișări
Imaginea articolului Robert Lewandowski marchează un hat-trick şi e golgheter în Liga Campionilor

Robert Lewandowski marchează un hat-trick şi e golgheter în Liga Campionilor

Căpitanul polonez, aflat la al 100-lea meci ca titular în competiţie, a transformat cu încredere două penalty-uri în minutele 12 şi 21, după ce a fost faultat de două ori în mod imprudent de fundaşul lui Salzburg, Maximilian Wober, al doilea fiind confirmat după o analiză VAR.

Golul marcat din prima lovitură de pedeapsă, a fost cel de-al 40-lea gol al sezonului pentru Lewandowski în toate competiţiile.

El a completat hat-trik-ul la doar două minute după cel de al doilea gol, înscriind din apropiere, după ce a interceptat o minge respinsă greşit (3-0, min. 23).

Este pentru prima dată când un hat-trick în Liga Campionilor a fost realizat încă din minutul 23, deşi nu este cea mai rapidă triplă din competiţie, recordul fiind deţinut de Bafetimbi Gomis, în urma celor trei goluri marcate în opt minute pentru Lyon, în victoria cu 7-1 în faţa lui Dinamo Zagreb, în 2011.

Startul fulminant al lui Bayern i-a pus pe bavarezi în controlul meciului, care fusese anunţat ca unul de „totul sau nimic" de către presa germană, după ce sextupla campioană obţinuse un dezamăgitor 1-1 în prima manşă din Austria.

Serge Gnabry a marcat al patrulea gol cu un şut pe jos, care s-a strecurat pe sub Kohn (4-0, min. 31), în timp ce Thomas Muller şi-a pus numele pe tabelă, în minutul 54, pentru 5-0.

Maurits Kjaergaard a reuşit golul de consolare cu un şut puternic în colţul din stânga sus (5-1, min. 70).

Golul austriecilor nu a făcut decât să readucă echipa lui Julian Nagelsmann la viaţă, Muller finalizând o acţiune bine lucrată (6-1, min. 83), înainte ca Leroy Sane să închidă tabela (7-1, min. 85), din pasa lui Lewandowski.

Pentru polonez, hat-trick-ul a însemnat atingerea pragului de 85 de goluri în Liga Campionilor, cu 3 meciuri mai repede decât Lionel Messi şi 17 înaintea lui Cristiano Ronaldo.

După Ronaldo şi Messi, Lewandowski este acum doar al treilea jucător care înscrie 10 sau mai multe goluri în trei sau mai multe campanii diferite din Liga Campionilor.

El a urcat momentan pe primul loc în topul golgheterilor din Liga Campionilor din acest sezon, cu 11 reuşite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici