Roger Federer a fost eliminat de Juan-Martin Del Potro, în sferturi la US Open

Jucătorul elveţian Roger Federer, cap de serie numărul 3 şi locul 3 ATP, a fost eliminat, joi, în sferturile de finală ale turneului de la US Open, ultimul Grand Slam al anului, după ce a fost învins, scor 5-7, 6-3, 6-7 (8), 4-6, de argentinianul Juan-Martin Del Potro, favoritul 24 şi locul 28 ATP.

807 afișări
Imaginea articolului Roger Federer a fost eliminat de Juan-Martin Del Potro, în sferturi la US Open

Roger Federer a fost eliminat de Juan-Martin Del Potro, în sferturi la US Open

Del Potro îl va întâlni în semifinale pe spaniolul Rafael Nadal, principalul favorit al competiţiei şi locul 1 ATP, care s-a impus, scor 6-1, 6-2, 6-2, în faţa rusului Andrei Rublev, locul 53 ATP.

De altfel, Federer şi Nadal nu s-au întâlnit niciodată la US Open şi nu o vor face nici în acest an. În urma eliminării lui Federer, spaniolul îşi va păstra poziţia de lider mondial şi la finalul celui de-al patrulea Grand Slam al anului.

În cealaltă semifinală se vor întâlni sud-africanul Kevin Anderson, cap de serie numărul 28 şi locul 32 ATP, şi spaniolul Pablo Carreno-Busta, al 12-lea favorit şi numărul 19 mondial.

Prezenţa în semifinalele probei masculine de simplu de la US Open este premiată cu 920.000 de dolari şi 720 de puncte ATP. Calificarea în finală este recompensată cu 1.825.000 de dolari şi 1.200 de puncte.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici