Roger Federer a lansat un vast program educativ în Malawi

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer a lansat, marţi, un proiect de 3,3 milioane de dolari, pentru a permite unui număr de 54.000 de copii din Malawi să meargă la şcoală, în următorii zece ani.

161 afișări
Imaginea articolului Roger Federer a lansat un vast program educativ în Malawi

Roger Federer a lansat un vast program educativ în Malawi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ca tată a două fete, observ în fiecare zi cât de repede copiii pot învăţa dacă se află într-un mediu care îi stimulează. Este un mare privilegiu pentru mine şi pentru fundaţia mea să pot ajuta copiii din Malawi să aibă posibilitatea de a-şi atinge deplinul potenţial", a anunţat Roger Federer, într-un comunicat.

Programul desfăşurat de Fundaţia Roger Federer va fi pus în aplicare cu ajutorul asociaţiei umanitare Action Aid şi vizează construirea a 80 de centre de primire pentru copii în şase din cele 28 de districte ale ţării.

Martha Khonje, directoarea Action Aid din Malawi, a declarat că s-a întâlnit cu Roger Federer deoarece fundaţia acestuia "vrea să lucreze cu organizaţii care se specializează în dezvoltarea copiilor". Vizând copii cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani, centrele vor oferi săli de clasă echipate, spaţii de joc şi "o masă completă fiecărui copil prezent", a precizat Khonje.

Malawi este din cele mai sărace ţări din Africa, jumătate din cei 13 milioane de locuitori trăind sub pragul sărăciei.

Fondată în 2003, Fundaţia Roger Federer vine în ajutorul a circa 20.000 de copii din Tanzania, Malawi, Etiopia, Zimbabwe, Africa de Sud şi Elveţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici