Român reţinut în Israel după ce şi-a lovit fiica, jucătoare de tenis, pentru că a pierdut un meci

Jucătoarea de tenis Andrada Ioana Surdeanu, locul 249 în ierarhia junioarelor, a fost lovită de tatăl ei, după un meci pierdut, joi, la turneul de la Kiryat Shmona, bărbatul fiind reţinut de poliţia israeliană pentru gestul său.

292 afișări
Imaginea articolului Român reţinut în Israel după ce şi-a lovit fiica, jucătoare de tenis, pentru că a pierdut un meci

Român reţinut în Israel după ce şi-a lovit fiica, jucătoare de tenis, pentru că a pierdut un meci (Imagine: Facebook)

Surdeanu a pierdut, cu scorul de 6-2, 7-6 (0), meciul cu Daria Krujkova din Rusia, ratând califcarea în semifinalele competiţiei. Krujkova a declarat, pentru site-ul juniortennis.ru, că nu a văzut momentul în care bărbatul şi-a lovit fiica, dar a auzit ţipete şi a observat că adversara ei sângera la faţă, incidentul fiindu-i povestit de alţi martori, informează prosport.ro.

"După ce am câştigat meciul cu Ioana, ea a mai rămas pe teren cu tatăl şi antrenorul ei. Eu nu am văzut personal că a lovit-o, dar au existat martori care mi-au spus că a lovit-o de câteva ori. Ea a ţipat, iar antrenorul a fugit să aducă un prosop pentru că avea sângerări nazale. Arbitrul mi-a spus că poliţia l-a arestat pe tatăl fetei. Ioana şi unul dintre organizatori au mers la poliţie pentru a da declaraţii", a spus sportiva din Rusia pentru sursa citată.

Andrada Surdeanu a confirmat incidentul, într-o postare pe pagina ei de Facebook, însă a precizat că a fost lovită o singură dată şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Jucătoarea şi-a asumat vina pentru reacţia tatălui şi spune că a meritat să fie lovită pentru că s-a comportat iresponsabil.

"Nu am avut faţa plină de sânge, nu am avut nicio fractură nazală şi nu, nu a venit niciun medic la faţa locului! Recunosc că m-a lovit o dată. Şi ce? M-a lovit pentru că meritam. Vă spun eu: niciun părinte nu şi-ar dori să nu primească respect după atâtea sacrificii şi eforturi pentru copilul său. Asta am făcut eu, m-am comportat iresponsabil şi tatăl meu a avut un moment de rătăcire pe care orice părinte sunt sigură că l-a avut. M-am speriat, recunosc, dar ştiu că regretă ce a făcut şi mă iubeşte la fel de mult cât îl iubesc eu", a scris Andrada Surdeanu.

Lucian Gabriel Surdeanu, care îi este şi antrenor fiicei lui, a compărut, marţi, în faţa unui judecător. Contactat de ProSport, consulul Adrian Adam a declarat că tatăl jucătoarei a primit un avocat din oficiu. "Deocamdată, domnul Surdeanu nu poate fi transferat în România, cel puţin nu până nu va fi o decizie a Curţii din Israel. Azi (n.r. - marţi) era deja programată o primă înfăţişare a procesului. N-aş vrea să mă pronunţ ce sancţiuni riscă tatăl fetei. În funcţie de sancţiunea pe care o va primi, Lucian Surdeanu va putea acţiona însă în consecinţă. O cerere de strămutare poate fi făcută doar în cazul în care vorbim de o sancţiune cu închisoarea mai mare de şase luni", a afirmat Adrian Adam.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici