România va fi reprezentată de 150 de sportivi la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023

150 de sportivi vor reprezenta România la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023, care se desfăşoară în perioada 21 iunie - 2 iulie.

274 afișări
Imaginea articolului România va fi reprezentată de 150 de sportivi la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023

Sursa foto: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

Echipa Olimpică a României a fost prezentată sâmbătă oficial în Sala Polivalentă din Complexului Olimpic „Sydney 2000” din Izvorani.

Potrivit Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, este cea mai numeroasă delegaţie a team Romania prezentă la o ediţe a Jocurilor Europene, formată din 150 sportivi (74 feminin şi 76 masculin). La prima ediţie a competiţiei, la JE Baku 2015, Team Romania a avut 147 de sportivi în delegaţie, iar la JE Minsk 2019, 123 sportivi.

Tricolorii vor concura la 18 sporturi din cele 29 ale programului competiţiei multisport de la Cracovia Malopolska.

Purtătorii de drapel la ceremonia de deschidere vor fi Bianca Ghelber, campioană europeană în 2022 la aruncarea ciocanului, şi Cătălin Chirilă, campion mondial şi European la canoe în 2022. În cadrul festivităţii de la Izvorani, Cătălin Chirilă a depus jurământul sportivilor, iar Olimpiu Marin pe cel al antrenorilor.

„Provocarea pe care o veţi trăi la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023 trebuie să fie pentru voi prilejul de a arăta că sunteţi pregătiţi, că veţi lupta pentru echipă şi pentru toţi cei care sunt în spatele vostru. Ştiu ce înseamnă presiunea şi depăşirea limitelor, ce impune o astfel de stare, dar mai ştiu că sunteţi puternici şi puteţi să urcaţi pe podium. Competiţia aceasta este pentru voi, dar şi pentru antrenorii voştri, un barometru extrem de important din călătoria spre Jocurile Olimpice Paris 2024. Visul vostru a fost alimentat zi de zi la antrenamente, e momentul să intraţi în arenă şi să transmiteţi curaj şi încredere, atitudine şi spirit de învingători”, a fost mesajul preşedintelui COSR Mihai Covaliu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici