România va fi reprezentată de cinci sportivi la Campionatele Mondiale de karate de la Tokyo

România va fi reprezentată de cinci sportivi la Campionatele Mondiale de karate kyokushin ce se vor desfăşura, în perioada 25 aprilie - 3 mai, la Tokyo (Japonia), se arată într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, de Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact (FRAMC).

349 afișări
Imaginea articolului România va fi reprezentată de cinci sportivi la Campionatele Mondiale de karate de la Tokyo

România va fi reprezentată de cinci sportivi la Campionatele Mondiale de karate de la Tokyo (Imagine: Radui Vioreanu/Mediafax Foto Arhiva)

Echipa României a cucerit trei medalii la Campionatele de Karate pe Categorii ale Statelor Unite (US Karate Category Championships), care au avut loc la Los Angeles, competiţie în urma căreia cinci tricolori şi-au asigurat biletele pentru Campionatele Mondiale de kumite şi kata de la Tokyo.

Delegaţia condusă de Dorel Bulearcă se va întoarce în ţară cu o medalie de argint, cucerită de Iacob Mirel, dar şi cu două de bronz, Nicolae Stoian şi Georgiana Ţigănuş reuşind să se claseze pe podium la competiţie de karate de pe continentul american.

De altfel, pentru Mondialele din Japonia, România a obţinut două din cele opt locuri rezervate Europei prin Mirel Iacob şi Lucian Gogonel, ambii la kumite, -80 de kilograme. De asemenea, Georgiana Ţigănuş (kumite, +65 kg), Raluca Jianu (kata) şi Daniela Vlad (kata) vor participa în concursul dedicat fetelor.

"E pentru prima oară când Mondialul masculin şi cel feminin au loc în acelaşi timp. Cel dedicat băieţilor este organizat o dată la patru ani, astfel că e foarte greu de obţinut un loc, de aceea suntem mândri că vom avea un sfert din reprezentanţii Europei. Încă de săptămâna viitoare vom începe pregătirea pentru Japoania, de unde sperăm să ne întoarcem cu cel puţin o medalie şi două clasări între locurile 4-6", a declarat Dorel Bulearcă, preşedintele FRAMC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici