Rugby: România - Samoa, scor 17-13, într-un meci de verificare

Echipa naţională de rugby a României a învins, sâmbătă seara, pe stadionul "Arcul de Triumf", din Bucureşti, reprezentativa similară din Samoa, scor 17-13 (3-10), într-un meci de verificare.

211 afișări
Imaginea articolului Rugby: România - Samoa, scor 17-13, într-un meci de verificare

Rugby: România - Samoa, scor 17-13, într-un meci de verificare

Tricolorii au intrat la pauză conduşi cu 7 puncte, iar în minutul 50 oaspeţii au condus, chiar, cu 13-3. În ultimele 30 de minute, România a întors scorul, câştigând şi la eseuri: scor 2-1.

Eseurile României au fost reuşite de Andrei Rădoi (min. 58) şi Ionel Badiu (76). Restul punctelor au fost izbutite de Florin Vlaicu (lovitură de pedeapsă în minutul 16 şi transformarea eseurilor din minutele 58 şi 76).

Potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Rugby, meciul a marcat două evenimente: Mihai Macovei a fost pentru a 40-a oară căpitanul României, iar Florin Vlaicu a urcat la 105 meciuri pentru naţională, fiind jucătorul cu cele mai multe selecţii din istoria României.

Până acum, cele două ţări s-au mai întâlnit o singură dată, tot într-un meci de pregătire: pe 14 octombrie 1989, pe stadionul de rugby Steaua. România – Samoa a fost, atunci, 32-24 (16-9).

Partida cu Samoa a confirmat poziţia României în clasamentul mondial. Înaintea jocului, România era pe locul 15 în lume, cu coeficient 70,27, iar Samoa – pe locul 16, cu 69,67 puncte.

Victoria obţinută sâmbătă ar putea să propulseze România un loc mai sus în clasamentul World Rugby, deoarece ocupanta locului 14, Tonga (coeficient 71,72), a pierdut cu Japonia, 6-39.

Această posibilă schimbare se va lămuri însă chiar săptămâna viitoare, când, tot pe stadionul "Arcul de Triumf", vine următorul meci-test: chiar România – Tonga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici