Ruud Gullit urmăreşte finala Ligii Campionilor în România

Fostul internaţional olandez, Ruud Gullit, se află, sâmbătă, în Bucureşti, pentru a urmări finala Ligii Campionilor, la invitaţia unuia dintre sponsorii competiţiei.

136 afișări
Imaginea articolului Ruud Gullit urmăreşte finala Ligii Campionilor în România

Ruud Gullit se află în România, unde urmăreşte finala Ligii Campionilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ruud Gullit a fost invitat în România de către producătorul de bere olandez Heineken, în cadrul campaniei "#sharethesofa" prin care fanii din întreaga lume au posibilitatea să interacţioneze cu foşti fotbalişti prin intermediul reţelei de microblogging, Twitter.

Întrebat de agenţia de presă MEDIAFAX cu cine şi-ar dori să "împartă canapeaua" dacă ar avea posibilitatea, Gullit a răspuns: "Dacă aş avea ocazia, pentru că tatăl meu a murit, cred că aş vrea să stau cu el".

Născut la 16 septembrie 1962, Gullit a evoluat în cariera sa atât pe postul de fundaş, cât şi pe cele de mijlocaş şi atacant.

El a jucat pentru HFC Haarlem, Feyenoord, PSV Eindhoven, AC Milan, Sampdoria şi Chelsea Londra.

Cea mai de succes perioadă a carierei sale s-a consumat la AC Milan, alături de care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1989 şi 1990, Supercupa Europei şi Cupa Intercontinentală în aceiaşi ani.

Totodată, Gullit este singurul căpitan din istoria Olandei care a ridicat din această postură un trofeu major la nivel de echipe naţionale, Campionatul European din 1988.

În 1987, Gullit a câştigat Balonul de Aur acordat de revista France Football.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici