Sandu: Dacă sunt împuternicit de Comitetul Executiv să-l demit pe Piţurcă, îl demit şi îi plătim banii

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că poate să-l demită pe selecţionerul Victor Piţurcă dacă este împuternicit de Comitetul Executiv, dar cu plata compensărilor prevăzute în contractul său, precizând totuşi că el are încredere în antrenorul naţionalei.

305 afișări
Imaginea articolului Sandu: Dacă sunt împuternicit de Comitetul Executiv să-l demit pe Piţurcă, îl demit şi îi plătim banii

Victor Piţurcă (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

"Piţurcă are o oarecare repulsie faţă de oamenii care au făcut parte la data respectivă din Comitetul Executiv (n.r. - după primul meci cu Olanda), dar nu faţă de instituţia în sine, dar o să vină la Comitetul Executiv, însă nu mergem pe linia de forţă. Comitetul Executiv mă poate împuternici să-l demit, îl demit şi îi plătim banii. E foarte simplu. Toţi vrem să ne calificăm, doar că trebuie să fim realişti şi să vedem că trebuie să formăm o echipă naţională. Sunt convins că Piţurcă va realiza mai multe decât i-am trasat ca obiectiv", a spus Mircea Sandu.

El s-a arătat mirat de schimbarea în rău a primei reprezentative de la meciurile de toamna trecută şi îi recomandă lui Piţurcă să comunice mai mult cu antrenorii şi jucătorii de la cluburi. Totodată, şeful FRF consideră că selecţionerul trebuie să ofere explicaţii membrilor Comitetului Executiv cu privire la evoluţiile slabe din partidele cu Ungaria şi Olanda.

"Nu am solicitat încă un raport al antrenorului echipei naţionale, pentru că nu a fost pe ordinea de zi. Am avut o discuţie cu el legată de organizarea celor două jocuri, de la momentul convocării până la încheierea acţiunii şi m-am arătat foarte mirat pentru ceea ce s-a întâmplat din toamnă până în primăvară. De la dăruirea şi interpretarea partiturii din toamnă la două meciuri care au arătat o echipă naţională fără niciun fel de coeziune, ambiţie, realizări. Am dat două goluri în Ungaria, dar nu am avut realizări deosebite. Asta e o problemă pe care el trebuie să o rezolve pe parcurs, să meargă să discute la cluburi cu jucătorii şi antrenorii. Sunt câteva probleme la care va trebui să ne dea un răspuns", a precizat Sandu.

Preşedintele FRF a catalogat drept tâmpenii afirmaţiile făcute de antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, potrivit cărora jucătorii săi se întorc nepregătiţi şi mai graşi de la echipa naţională.

"Asta nu e bine (n.r. - conflictul dintre Reghecampf şi Piţurcă). Probabil că s-a dorit de cineva ca jucătorii să fie montaţi împotriva selecţionerului, dar nu cred că de Reghecampf. Să terminăm cu tâmpeniile astea. Mă mir că Reghecampf a putut să spună aşa ceva. Se poate întâmpla doar dacă mănânci pe ascuns ciocolată. Totul e calculat caloric. Nu ai cum să te îngraşi dacă faci programul de pregătire şi mănânci ce ţi se pune", a spus Sandu.

Criticile selecţionerului la adresa jucătorilor echipei naţionale nu ar trebui să deranjeze pe nimeni, consideră şeful federaţiei, care a remarcat şi el, la fel ca Piţurcă, o anumită stare de oboseală la fotbaliştii stelişti.

"Nu este un diferend între echipa naţională şi Steaua. Este un dialog între cei doi antrenori şi sper să se întâlnească şi să discute, pentru că jucătorii Stelei, nu doar la echipa naţională, văd că au şi anumite scăderi. Ei sunt într-o anumită stare de puţină oboseală. Nu trebuie să deranjeze pe nimeni că spune Piţurcă ceva despre jucătorul Latovlevici. Nu îi place lui să se manifeste aşa, dar nu asta a determinat neconvocarea lui. Nu l-a convocat pentru că îi aveam pe Raţ şi Radu puţin în faţa lui, iar la meciul cu Ceahlăul şi încă unul a jucat mai slab", a precizat preşedintele FRF.

Mircea Sandu nu crede că ar fi o pierdere retragerea fundaşului Ştefan Radu de la echipa naţională, lăsând să se înţeleagă că jucătorul echipei Lazio nu vine cu tragere de inimă la prima reprezentativă.

"Lui Radu Ştefan să-i fie de bine, să joace la Lazio. Cât a jucat Radu Ştefan la echipa naţională. Nu am primit nimic, dar dacă el a declarat-o, trebuie să o luăm de bună. Şi? Ce pierdere să fie? Câte meciuri a jucat el la echipa naţională, ce randament a avut, a venit vreodată cu plăcere sau fără plăcere, a venit cu devotament sau fără devotament, a tremurat tricoul sau carnea pe el când ia tricoul echipei naţionale? Că asta trebuie să simtă un jucător. Nu vrei să vii? La revedere, dragă", a afirmat Sandu.

Ofcialul FRF a menţionat că atacantul Adrian Mutu mai poate fi util echipei naţionale, dar decizia convocării lui îi aparţine lui Piţurcă. Sandu a povestit că el l-a convins pe Mutu să nu plece din cantonamentul de la Mogoşoaia înaintea reunirii lotului pentru meciurile cu Ungaria şi Olanda.

"Pe Mutu de câte ori l-a iertat până acum Piţurcă? Dacă au avut o înţelegere, ea trebuie respectată. Una peste alta, Mutu a rămas la echipa naţională. El trebuie să respecte dispoziţia antrenorului. Mutu mai poate un pic, mai departe e problema antrenorului. Am avut o discuţie cu Mutu să nu plece din cantonament şi să rămână acolo, să se pregătească şi prin asta îl va convinge pe selecţioner că vrea să joace acolo. A rămas în program şi i-am spus ulterior şi lui Piţurcă după meciurile astea două, pentru că a apărut în presă, pentru că altfel nici nu îi spuneam. I-am dat un sfat ca fost jucător al echipei naţionale şi am avut eu dreptate. Interesele echipei trebuie să le aperi atâta timp cât consideră că asta e bine. Să fiţi convinşi că Mutu dacă va fi convocat, va putea sta şi pe bancă şi va veni", a adăugat Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici