Sandu despre decizia UEFA: Cred că a fost o analiză comparativă între Fenerbahce-Beşiktaş şi Steaua

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, după decizia în cazul Stelei, că, în opinia sa, membrii Comisiei de Disciplină a UEFA au făcut o analiză comparativă între cazurile grupărilor turce Fenerbahce-Beşiktaş şi cel al campioanei României.

848 afișări
Imaginea articolului Sandu despre decizia UEFA: Cred că a fost o analiză comparativă între Fenerbahce-Beşiktaş şi Steaua

Sandu despre decizia UEFA: Cred că a fost o analiză comparativă între Fenerbahce-Beşiktaş şi Steaua

"Am văzut decizia şi am văzut şi decizia în ceea ce priveşte pe Beşiktaş şi Fenerbahce. Cred că a fost o analiză comparativă între cele două cazuri, Steaua şi celelalte două. Nefiind un act de corupţie în adevăratul sens al cuvântului ci o încercare de a motiva un club care în plan sportiv îşi încheiase şansele, mă refer la Universitatea Cluj. Nu a fost considerat un act de corupţie ceea ce a încercat clubul Steaua prin reprezentanţii săi, ci un gest de simulare, pe care sunt sigur însă că UEFA nu îl agreează. Şi nici noi nu îl agreăm, pentru că astăzi este premiere şi mâine s-ar putea cu influenţă de la premiere în campionatul următor să cedeze. Asta cred că a fost unul dintre argumente", a declarat Sandu penu MEDIAFAX.

Sandu are convingerea că Steaua nu se va mai întâlni cu astfel de situaţii, apreciind că decizia UEFA este corectă.

"Este o decizie corectă, apropo de ceea ce eu mă pronunţasem în ceea ce priveşte şansa Stelei, în proporţie de 50 la sută. Este o sancţiune cu suspendare, deci jumătate este îndeplinită sancţiunea şi jumătate este îndeplinită iertarea, cu acei cinci ani de încercare. Sunt convins că Steaua nu se va mai întâlni cu astfel de situaţii. Este foarte bine pentru clubul Steaua, pentru suporterii foarte mulţi pe care îi are. Sunt convins că e o bucurie pentru jucătorii clubului Steaua, pentru suporteri, pentru politicienii din România. Sper că această bucurie a noastră a tuturor românilor să o simtă şi Gigi Becali, care se află într-o situaţie mai specială si că jucătorii vor face tot posibilul să aducă bucurie prin calificarea consecutive spre grupele Champions League", a adăugat preşedintele FRF, care este şi membru în Comitetul Executiv al UEFA.

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a anunţat, marţi, decizia oficială în cazul echipei Steaua, care arată că gruparea campioană a României nu va putea participa într-o ediţie de cupă europeană în care se va califica, această sancţiune fiind suspendată pentru o perioadă de probă de cinci ani.

"CBD a analizat cu atenţie situaţia echipei Steaua Bucureşti şi, ţinând cont de anumite circumstanţe atenuante, a fost impusă următoarea sancţiune: FC Steaua Bucureşti nu va putea evolua în vreo cupă europeană în care se va califica. Sancţiunea este suspendată pentru o perioadă de probă de cinci ani", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al UEFA. Astfel, Steaua va evolua în Liga Campionilor în sezonul viitor şi va întâlni formaţia FK Vardar Skopje, campioana Macedoniei, în turul doi preliminar al competiţiei. Partidele din turul doi preliminar al Ligii Campionilor se vor disputa în două manşe, la 16-17 iulie, respectiv 23-24 iulie. Steaua va juca primul meci pe teren propriu.

Vicecampioana Turciei, Fenerbahce Istanbul, a fost exclusă două sezoane din cupele europene, în timp Beşiktaş Istanbul, a primit interdicţia de a evolua în Liga Europa în acest an.

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva cluburilor Fenerbahce şi Beşiktaş în legătură cu activităţi privind aranjarea de meciuri. Alături de cele două grupări turce, în vizorul forului de la Nyon s-a aflat şi Steaua, după sentinţa ÎCCJ în dosarul "Valiza".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici