Sandu despre oficiali ai Stelei: Şi-au luat viteză, cred că ei vor conduce fotbalul românesc

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, vineri, că unii oficiali ai Stelei şi-au luat "viteză" după ce echipa a câştigat campionatul şi a reuşit calificarea în grupele Ligii Campionilor şi acum cred că ei conduc fotbalul românesc.

219 afișări
Imaginea articolului Sandu despre oficiali ai Stelei: Şi-au luat viteză, cred că ei vor conduce fotbalul românesc

Mircea Sandu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Şi-au luat puţin cam multă viteză. Au crezut că odată cu un campionat şi cu o calificare în grupele Champions League ei vor conduce şi vor decide în fotbalul românesc. Uitaţi-vă la atitudinea lor", a spus Sandu, la DigiSport, comentând afirmaţia managerului FC Steaua Mihai Stoica, potrivit căreia naţionala României nu are nevoie decât de o victorie cu scorul de 1-0 în faţa Andorrei, în campania de calificare la CM din 2014.

Referindu-se la Ciprian Marica, Sandu crede că atacantul va fi convocat de selecţionerul Victor Piţurcă pentru meciurile cu Andorra şi Estonia, după ce a semnat cu Getafe. "Când se pregătea de unul singur a fost simplu să-l convoace. Acum, Piţurcă nu l-a convocat pe Marica pentru că era în negocieri cu mai multe cluburi şi nu ştia unde va ajunge. Eu cred că odată semnat contractul, el va fi convocat la echipa naţională", a menţionat şeful FRF.

Managerul general al Stelei a comis o eroare afirmând că scorul cu care România ar câştiga partida cu Andorra nu contează în clasamentul Grupei D. Potrivit regulamentului preliminariilor CM din 2014, în caz de egalitate de puncte, departajarea echipelor se face la golaveraj.

"Îi informez pe cei de la FRF că nu contează cu cât câştigăm în Andorra, pentru că golaverajul nu are legătură cu ce se va întâmpla de acum încolo. Rezultatele de la meciul cu Andorra ies din calcul. Deci să înţeleg că noi nu avem încredere că putem câştiga în Andorra? Ne dorim ca echipa naţională să meargă în baraj, iar pentru asta trebuie să bată în Andorra şi nu cred că pentru asta Stelei să i se facă praf programul. Dacă noi avem nevoie de o zi în plus pentru a pregăti marele meci din Andorra, pentru că nu avem încredere că vom câştiga la o diferenţă de un gol cu Andorra, atunci avem o mare problemă la cel mai înalt nivel al FRF", a spus Stoica, marţi.

Între Steaua şi FRF s-a iscat un conflict, după ce oficialii campioanei au dorit ca meciul cu FC Vaslui, contând pentru etapa a X-a a Ligii I, să se dispute, duminică, 6 octombrie, iar federaţia nu a fost de acord, partida urmând să se dispute cu o zi mai devreme, la solicitarea selecţionerului Victor Piţurcă.

Naţionala României va disputa, în 11 şi 15 octombrie, ultimele meciuri din preliminariile CM-2014, cu Andorra (în deplasare), respectiv Estonia (acasă).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici