Sandu despre Steaua U19: Cu banii pe Varela ţii un centru de copii şi juniori timp de trei ani

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a criticat, marţi, prestaţia echipei "under 19" a FC Steaua în UEFA Youth League, precum şi decizia grupării din Ghencea de a renunţa la copii şi juniori, precizând că se putea ţine trei ani un centru de formare cu banii plătiţi pentru transferul fundaşului Varela.

208 afișări
Imaginea articolului Sandu despre Steaua U19: Cu banii pe Varela ţii un centru de copii şi juniori timp de trei ani

Mircea Sandu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafx Foto)

"Ăştia de la Chelsea cum au şcoli peste tot în lume? La noi nu există această posibilitate că este scump, nu-l avem pe Abramovici în România. Dar aşa cum Hagi a făcut, dacă vrei să obţii performanţe şi bani trebuie să-ţi faci o academie, să angajezi antrenori, să ai o proprie concepţie a academiei respective. Ştiţi cumva preţul la care a fost adus Varela de la FC Vaslui? La un centru de copii de la un club din România dacă s-ar investi 300.000 de euro pe an, ar fi întreţinut în condiţii foarte bune - şi aici vorbesc de un centru cu 300 de jucători. Cu banii care s-au dat pe acest jucător, trei ani un centru de copii al unui club ar fi putut să pregătească nu unul, ci poate doi sau trei sau cinci jucători", a spus Sandu la DigiSport, după ce i s-a transmis că managerul FC Steaua, Mihai Stoica, a afirmat că nu este rentabil să faci o echipă under 19, pentru că nu iese decât un jucător.

Şeful FRF a afirmat că patronul Stelei, Gigi Becali, a fost sfătuit să desfiinţeze Centrul de Copii şi Juniori de "cineva" care avea interes să aducă jucători din străinătate. "Uitaţi-vă că Steaua a desfiinţat academia pe care o concepuseră şi care era bine concepută, pentru că cineva i-a spus lui Gigi Becali că se cheltuieşte un milion şi nu e randament. De ce? Pentru că a avut un interes cine a făcut treaba asta, ca să-şi aducă jucătorii de pe afară, să şi-i vândă pe aici prin ţară, decât să-şi crească proprii jucători", a declarat Mircea Sandu.

Fundaşul Fernando Varela din Insulele Capului Verde, transferat de la FC Vaslui după plecarea lui Vlad Chiricheş la Tottenham, a costat FC Steaua un milion de euro plus TVA.

Steaua "under 19" a obţinut înfrângeri la scor în primele două etape ale nou-înfiinţatei competiţii UEFA Youth League: scor 0-3 cu Schalke, în deplasare, şi 0-4 cu Chelsea, pe teren propriu.

Echipa de tineret care reprezintă clubul din Ghencea în UEFA Youth League este o selecţioantă formată din jucători de la Steaua şi Viitorul Constanţa.

Începând din acest sezon, UEFA organizează o competiţie la participă echipele sub 19 ani ale cluburilor calificate în faza grupelor. În ziua meciurilor, echipele de tineret ale cluburilor se întâlnesc într-un meci direct, dar pe un alt stadion.

Steaua face parte din Grupa E a Ligii Campionilor, alături de Schalke 04, Chelsea Londra şi FC Basel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici