Sandu: FIFA a deschis o anchetă pentru un banner de la Olanda-România. Nu cred că ne vor suspenda

Preşedintele Mircea Sandu a declarat, marţi, că în urma unei reclamaţii a UDMR, FIFA a deschis o acţiune disciplinară împotriva FRF, după ce fanii români au afişat un banner la partida din Olanda, însă a precizat că nu crede că forul mondial va suspenda terenul pentru meciul cu Ungaria.

195 afișări
Imaginea articolului Sandu: FIFA a deschis o anchetă pentru un banner de la Olanda-România. Nu cred că ne vor suspenda

Mircea Sandu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Avem însă o problemă. FIFA a deschis o acţiune disciplinară pentru bannerul din Olanda, pe care nu l-am văzut. UDMR a transmis FIFA şi UEFA o plângere în acest sens. FIFA ne-a chestionat, le-am transmis un punct de vedere şi sperăm să nu se ia măsuri. În mod normal nu ne pot suspenda, pentru că nu au fost probleme de rasism. Observatorii meciului nu au văzut absolut nimic. O să vedem ce se întâmplă", a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă, Mircea Sandu.

La partida CFR Cluj - Rapid, scor 0-0, contând pentru etapa a XXIII-a a Ligii I şi disputată pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" la data de 18 martie, fanii giuleşteni au dat foc unui steag al Ungariei, iar reprezentanţii UDMR au făcut o plângere către mai multe foruri, printre care şi FIFA, în care cereau sancţionarea vinovaţilor.

Ulterior, la partida Olanda - România din 26 martie , scor 4-0, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale, mai mulţi fani ai echipei naţionale au afişat un banner pe care scria: "Acum, pentru o cârpă aprinsă îl vreţi arestat / După ce atâţia ani de zile, zâmbind, aţi tolerat / Terorismul etnic al UDMR ca politică de stat".

Pe de altă parte, Mircea Sandu a afirmat că fanii maghiari şi turci vor primi câte 2.500 de bilete pentru partidele din 6 şi 9 septembrie. "Am o întâlnire pe probleme de ticketing, securitate şi organizare cu Jandarmeria. În principiu mergem pe proiectul Ligii Europa cu toate măsurile la aeroport şi până după meci. Cei care au semnat referatul şedinţei de program, au alocat minimum, că m-am şi speriat când am citit, 10 la sută din capacitatea stadionului. Cred că au vrut să spună până la zece la sută din capacitatea stadionului. Le-am pus la dispoziţie ungurilor şi turcilor câte 2.500 de bilete", a completat Sandu.

Oficialul FRF a precizat că fanii care vor cumpăra pachete de bilete pentru meciurile amicale cu Trinidad-Tobago şi Slovacia, dar şi pentru partidele oficiale cu Ungaria şi Turcia vor primi reduceri de 30 la sută. "Avem Trinidad-Tobago, Slovacia şi Argentina sunt deja amicale angajate. Am o solicitare din partea cuiva pentru un amical cu Brazilia, în primăvara viitoare. S-ar putea juca în Europa sau în America de Sud. Amicalul cu Trinidad Tobago se va juca aici. Când am vrut să jucăm la Ploieşti, iar Răchită era antrenor, ne-a transmis că suporterii echipei Petrolul nu vor veni la meci să încurajeze echipa naţională. Cine va cumpăra bilete pentru toate cele patru meciuri va primi o reducere de 30 la sută. Dacă va cumpăra pentru amicalul cu Slovacia şi pentru cele două meciuri oficiale, atunci va primi 20 la sută reducere, iar dacă va lua doar pentru Ungaria şi Turcia, atunci va primi 10 la sută reducere", a explicat Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici