Sandu: În mod normal, naţionala României ar trebui să fie favorită cu Ungaria

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, datorită ultimelor rezultate, naţionala României ar trebui să fie considerată favorită în meciul cu Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2012.

144 afișări
Imaginea articolului Sandu: În mod normal, naţionala României ar trebui să fie favorită cu Ungaria

Sandu: În mod normal, naţionala României ar trebui să fie favorită cu Ungaria (Imagine: Cristina Nichitus - MediafaxFoto)â

"În meciul cu Ungaria în mod normal România ar trebui să fie favorită, prin perspectiva ultimelor rezultate. În ultimii opt ani însă, pe primul mandat al lui Orban, Ungaria a dezvoltat peste 60 de centre de fotbal. Cred în aceste condiţii că va fi un meci foarte echilibrat, cu şanse de 50-50 la sută pentru ambele echipe. Vom vedea care va fi şi starea de sănătate a jucătorilor la ora meciului. Va fi o atmosferă sumbră, pe un stadion gol, cu câte cinci reprezentanţi de federaţie. Aşa încât va trebui să ne punem nişte benzi adezive la gură, să nu se audă comentariul nostru. Cu Olanda depinde foarte mult de acest meci. Dacă faci un rezultat pozitiv, moral mergi acolo într-o altă situaţie, iar dacă pierzi, presiunea e mai mare", a declarat Sandu.

Referitor la starea de sănătate a atacanţilor Adrian Mutu şi Ciprian Marica, Sandu a spus că e greu de spus dacă aceştia vor putea evolua în partida cu Ungaria: "Cu Mutu am vorbit acum vreo 10 zile şi mi-a zis că nu e atât de grav, că va reveni mai repede decât s-a vorbit iniţial. Cu Marica am vorbit imediat după operaţie şi el era încrezător, a început recuperarea, dar pentru niciunul nu e uşor să evolueze în meciul cu Ungaria".

Mircea Sandu aşteaptă să se întâlnească cu premierul Victor Ponta pentru a discuta despre candidatura României la organizarea unor partide din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020. "Eu sunt dispus oricând să mă întâlnesc cu domnul Ponta, rămâne să stabilească dânsul în funcţie de program. Probabil că voi primi un semn. La această întâlnire, un subiect foarte important se referă la candidatura României, şi Bucureştiului în special, la organizarea Campionatului European din 2020", a mai spus Sandu.

România şi Ungaria fac parte din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2012, alături de formaţiile Olandei, Turciei, Estoniei şi Andorrei. Partida Ungaria - România se va disputa la 22 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici