Sandu: România, anchetată de FIFA după un banner de susţinere a unui partid neonazist din Grecia

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că forul pe care îl conduce este anchetat de FIFA, după ce la partida cu Estonia doi spectatori au afişat un banner de susţinere pentru un partid extremist din Grecia, care este reprezentat în parlamentul de la Atena.

91 afișări
Imaginea articolului Sandu: România, anchetată de FIFA după un banner de susţinere a unui partid neonazist din Grecia

Sandu: România, anchetată de FIFA după un banner de susţinere a unui partid neonazist din Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem implicaţi într-o nouă acţiune disciplinară la FIFA după meciul cu Estonia, când doi tineri, care nu ştiu cât au citit ei despre nazism, nu ştiu cum se numeşte exact, au afişat un banner, scris în limba greacă, cu susţineţi partidul nu ştiu care. Acest partid din Grecia are 7 la sută reprezentare în Parlament, deci e legal. Stewarzii, până în 30 de secunde, au intervenit, au luat bannerul, i-au ridicat pe cei doi, iar Jandarmeria, prin instanţe, le-a interzis să intre în ţară. Costuri, costuri, costuri, peste 100.000 pe care am primit amendă de la meciurile cu Ungaria şi Turcia. Asta este, face parte din joc", a spus Sandu.

Comisia de Disciplină a FIFA a penalizat FRF, la începutul lunii octombrie, cu 90.000 de franci elveţieni după partida României cu Ungaria, din 6 septembrie, şi cu 15.000 de franci pentru comportamentul neadecvat al suporterilor la meciul cu Turcia, din 10 septembrie, acestor sume adăugându-li-se şi cheltuieli de judecată. Comisia FIFA a decis o penalitate financiară de 90.000 de franci elveţieni şi 3.000 de franci elveţieni cheltuieli de judecată, plus avertisment de dictare a unor sancţiuni mai aspre în cazul recidivei, din cauza încălcării articolului 65 al Codului Disciplinar al FIFA la meciul România - Ungaria.

În ceea ce priveşte partida România - Turcia, FIFA a decis o penalitate financiară de 15.000 de franci elveţieni şi 2.000 de franci elveţieni cheltuieli de judecată, plus avertisment de dictare a unor sancţiuni mai aspre în cazul recidivei, din cauza comportamentului neadecvat al propriilor spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici