Sandu: Sper ca premierul să ne convoace să discutăm despre sportul românesc, sunt multe probleme

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că speră ca premierul Victor Ponta să îi convoace la un moment dat pe toţi cei implicaţi pentru a discuta despre sportul românesc, deoarece este necesară o strategie.

102 afișări
Imaginea articolului Sandu: Sper ca premierul să ne convoace să discutăm despre sportul românesc, sunt multe probleme

Mircea Sandu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Sper ca domnul Ponta, om de sport, care a făcut de performanţă, să ne convoace la un moment dat pe toţi cei implicaţi (n.r. - în diferite discipline) să discutăm despre sportul românesc, pentru că nu există nicio strategie. Spania a început în 1980 o asemenea strategie şi după 20 de ani au ajuns unde au ajuns. Legislaţia este nesustenabilă, sunt multe probleme, iar primul ministru trebuie să îşi facă o echipă care să lucreze 7-8 luni, un an, pentru a face o strategie bine pusă la punct", a spus Sandu, după Comitetul Executiv al FRF.

Mircea Sandu a precizat că este exclus ca România să organizeze ediţia din 2020 a Campionatului European.

"Pentru a putea face asta trebuie o decizie politică. Trebuie făcute investiţii extrem de mari, vreo 20 de miliarde de euro, bani investiţi mai ales în infrastructură. Văd că la noi se tot vorbeşte despre autostrăzi de câţiva ani, însă doar preţurile cresc. Am venit ieri de la Budapesta, unde am participat la congresul FIFA şi am văzut autostrada de la Ploieşti, pe care mergeau câteva oi. Dar e bine că măcar se merge. Probabil de 2028 vom putea vorbi, când este posibil ca numărul participantelor să crească până la 32, iar atunci se poate organiza chiar de către trei ţări", a adăugat preşedintele FRF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici