Sandu: Steaua are 50 la sută şanse să se califice în sferturile Ligii Europa

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Steaua are 50 la sută şanse de calificare în sferturile de finală ale Ligii Europa, considerând că poate elimina Chelsea, după ce a trecut de Ajax Amsterdam în 16-imi.

192 afișări
Imaginea articolului Sandu: Steaua are 50 la sută şanse să se califice în sferturile Ligii Europa

Mircea Sandu (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Mă bucur foarte mult că jucătorii Stelei au dat dovadă de un ataşament extraordinar şi o dăruire fantastică în teren. Aşa trebuie jucat întotdeauna când întâlneşti echipe considerate superioare. Altfel nu ai nicio şansă să câştigi. Cu Chelsea au şanse de 50 la sută. Dacă dau dovadă de aceeaşi dăruire. Dacă au trecut de Ajax, de Valencia în anii trecuţi, de ce să nu treacă şi de Chelsea, chiar dacă a câştigat anul trecut Champions League. E într-o anumită scădere şi Chelsea. Steaua urcă, Chelsea coboară, se întâlnesc pe drum. Nu poate câştiga însă competiţia în acest an. E greu. Chiar dacă îl admir pe Regehcampf că e optimist, eu nu cred că poate realiza asta în acest an. Dar poate avea un parcurs bun în următorii ani, a făcut un lot destul de echilibrat. Uşor-uşor poate să atace şi puţin mai sus", a declarat Sandu.

Steaua s-a calificat în optimile Ligii Europa după ce a învins, joi, pe Arena Naţională, cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, formaţia olandeză Ajax Amsterdam. Steaua va întâlni în optimi Chelsea Londra.

Mircea Sandu a participat luni, la Casa Fotbalului, la o conferinţă de presă ocazionată de lansarea celei de-a doua ediţii a Cupei Coca Cola, destinată elevilor de liceu. "O parte dintre aceşti copii îi vom avea în cantonamentul de la Mogoşoaia, va fi o copiere a ceea ce se întâmplă la echipa naţională. Sunt convins că această competiţie va aduce şi performeri. O parte dintre ei vor fi campionii de mâine, unii la echipele de prim rang, poate şi la echipa naţională", a declarat Sandu.

La Cupa Coca Cola vor participa 458 de echipe de fete şi băieţi din 397 de licee, fiind cea mai mare competiţie naţională la nivel de liceu. Anul acesta, campioanele vor avea parte de o experienţă inedită - un cantonament similar antrenamentelor echipei naţionale la baza sportivă de pregătire din Mogoşoaia. În plus, jucătorii şi antrenorii echipelor câştigătoare vor primi o tabletă pentru a împărtăşi cu cei dragi momentele cantonamentului. Vicecampioanele Cupei la fete şi băieţi, precum şi antrenorii acestora vor primi câte un telefon de ultimă generaţie.

Peste 5.000 de elevi din 397 de licee din ţară - aproximativ 30 la sută din numărul total de licee din România - s-au înscris anul acesta în Cupa Coca-Cola, cea mai mare rată de participare fiind în Bucureşti, unde 70 la sută dintre liceeni au manifestat interes faţă de competiţie. Ediţia trecută a competiţiei a reunit la start peste 4.500 de participanţi - aproximativ 30 la sută din numărul total de elevi din România. Campioanele Cupei Coca-Cola 2012 - liceul Benjamin Franklin din Bucureşti şi liceul Banya Janos din Harghita - au urmărit direct din tribună sferturile de finală Euro 2012.

Faza pe judeţ a competiţiei se va desfăşura în periaoda 25 februarie - 30 martie, faza regională între 19 aprilie şi 12 mai, faza finală fiind programată între 24-26 mai, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici