Sandu: Steaua este obligată de lege să investească 1 milion de euro în echipele de juniori

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că gruparea FC Steaua este obligată conform Legii Sportului să investească în centrul de copii şi juniori 1 milion de euro, sumă ce reprezintă zece la sută din transferul lui Vlad Chiricheş la Tottenham Hotspur.

84 afișări
Imaginea articolului Sandu: Steaua este obligată de lege să investească 1 milion de euro în echipele de juniori

Mircea Sandu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Eu i-am spus şi lui Valerică (n.r. - Valeriu Argăseală) că Legea 69 (n.r. - Legea Sportului) spune foarte clar ce se face cu banii dintr-un transfer. Zece la sută din suma din transferul lui Chiricheş, Rusescu şi alte transferuri trebuie să se regăsească în activitatea de copii şi juniori. Dacă au încasat 10 milioane, atunci 1 milion obligatoriu, prin lege, trebuie direcţionat către juniori. Deci, Steaua ar trebui să fie super-campioană la juniori, însă ea a închiriat juniori de la Academia Hagi (n.r. - pentru a putea înscrie o echipă în Liga Campionilor la tineret). Cine i-a şoptit lui Gigi Becali să desfiinţeze academia nu ştiu, dar a avut un interes, probabil de transfer de jucători străini", a spus Sandu.

Oficialul FRF a prezis că fotbalul românesc va avea din nou jucători de valoare peste zece ani, dar numai dacă grupările din Liga I încep acum investiţiile în centrele de copii şi juniori. "Cluburile din Liga I nu mai sunt preocupate de centrele de copii şi juniori. Nu asigură condiţiile necesare, salarii la antrenori şi aşa mai departe. Stăm foarte prost. Trebuie să se trezescă măcar acum, pentru ca peste zece ani să aducem din nou în prim plan copii noştri şi nu pe cei din Argentina sau Brazilia. Eu aşa am dat termen, zece ani, pentru ca fotbalul românesc să reînvie, dar numai dacă la nivel de copii şi juniori se întâmplă ceva acum", a explicat Mircea Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici