Sandu: Trebuie să luăm cel puţin un punct din meciurile cu Turcia şi Olanda

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că echipa naţională trebuie să obţină cel puţin un punct din "dubla" cu Turcia şi Olanda, precizând că acesta poate fi câştigat la Istanbul.

282 afișări
Imaginea articolului Sandu: Trebuie să luăm cel puţin un punct din meciurile cu Turcia şi Olanda

Sandu: Trebuie să luăm cel puţin un punct din meciurile cu Turcia şi Olanda (Imagine: Alexandru Dobre / MediafaxFoto)

"În meciurile care urmează vineri şi marţi trebuie să luăm cel puţin un punct, iar acest punct îl vizez în Turcia. Dacă vom învinge Turcia, i-am băgat la fund. Cu un punct în Turcia nu stăm rău, iar dacă am învinge i-am băga sub noi bine de tot, iar lucrurile ar sta bine. Apoi vom vedea ce se va întâmpla cu Olanda", a spus Sandu.

Mircea Sandu a afirmat că România poate câştiga grupa şi să se califice la Cupa Mondială din Brazilia dacă va strânge până la finalul campaniei peste 22 de puncte. "Suntem într-o grupă cu zece meciuri şi 30 de puncte în joc. Ca să avem o şansă a calificării trebuie să facem un minim de 22 de puncte. Asta ar însemna locul doi. Tot ce este peste 22 de puncte ar putea însemna locul întâi. După locul doi, urmează barajul. Avem un proiect care a început anul trecut, avem un obiectiv clar fixat, acela de a forma o echipă pentru 2016. Tot ce se realizează ca şi performanţă anterior datei este excepţional. Sunt destul de încurajat de ceea ce s-a întâmplat. Am avut trei acţiuni de pregătire, turneul din iarnă, turneul din vară şi perioada din noiembrie trecut, cu Belgia şi Grecia. Statistic nu stăm rău, am luat şase puncte din primele două meciuri", a explicat Sandu.

Preşedintele FRF speră ca Gabriel Torje să continue să înscrie pentru echipa naţională şi l-a comparat pe acesta cu Ştefan cel Mare din cauza staturii. "Mutu nu prea a jucat, Torje a început să marcheze la Granada, a marcat şi la echipa naţională. Să sperăm că îl ţine avântul ăsta patriotic şi cu goluri în poarta adversă. E mai micuţ aşa, ca Ştefan cel Mare, şi merge să îşi ia sabia înapoi", a completat Sandu.

Mircea Sandu consideră că atacantul Ciprian Marica este un jucător de valoare şi îşi doreşte ca acesta să-şi arate calităţile de care dispune. "Marica mai are probleme la jocul de cap, dar ca viteză de reacţie, tehnică în regim de viteză e o asemănare foarte bună cu Florea Dumitrache. După Răducioiu, de Marica s-a spus că e o asemănare. Şi eu aştept de la Marica. El trebuia să reprezinte în ultimii trei-patru ani de zile saltul cel mai mare. Mutarea de colo-colo de la Doneţk la Stuttgart şi Schalke nu i-a creat cel mai bun ambient. E un jucător de calitate şi de valoare. Are 26 de ani şi încă are timp să explodeze. Marica mai are până să ajungă Răducioiu, iar Chiricheş mai are mult până să ajungă Gică Popescu", a menţionat Sandu.

Prezent la conferinţa de presă, noul antrenor al echipei Under 14 a României, Florin Răducioiu, a declarat că îi plac jucătorii Alexandru Maxim şi Gabriel Torje. "În momentul de faţă îmi place foarte mult Maxim. Torje e deja un jucător matur, care poate da un randament fantastic la echipa naţională. Avem jucători tehnici. Mai mult ca niciodată este nevoie de jucători tehnici şi foarte rapizi, cu o viteză de gândire foarte mare. Echipa României trebuie să aibă tot timpul un număr 9. Marica mi-a plăcut tot timpul. Sper ca în aceşti ani să fie în formă, pentru că avem nevoie de atacanţi", a spus Răducioiu.

Echipa naţională a României va întâlni Turcia, vineri, de la ora 20.30, pe Stadionul Sukru Saracoglu din Istanbul şi Olanda, marţi, 16 octombrie, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici