Săpunaru, un român pentru al treilea an consecutiv câştigător de cupă europeană

Fundaşul Cristian Săpunaru a câştigat Liga Europa cu FC Porto, la doi ani după ce această competiţie, care se numea Cupa UEFA, a fost câştigată de alţi doi români, Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ, cu Şahtior Doneţk, şi la un an după ce Cristian Chivu a obţinut Liga Campionilor cu Inter Milano.

299 afișări
Imaginea articolului Săpunaru, un român pentru al treilea an consecutiv câştigător de cupă europeană

Săpunaru, un român pentru al treilea an consecutiv câştigător de cupă europeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

FC Porto a învins, miercuri, cu scorul de 1-0, echipa Sporting Braga, în finala competiţiei, prin golul marcat de Radamel Falcao în minutul 44.

În 2009, Şahtior s-a impus în finala Cupei UEFA, scor 2-1, cu Werder Bremen, meci în care Răzvan Raţ a fost integralist.

După ce în 2010 s-a impus Atletico Madrid, scor 2-1, cu Fulham, în 2011, Liga Europa, fosta Cupa UEFA, a avut un nou român în finală.

Cristian Săpunaru, în vârstă de 27 de ani, joacă la FC Porto din 2008, după ce a fost transferat de la Rapid Bucureşti. Cu FC Porto el a câştigat campionatul Portugaliei în 2009 şi 2011, Cupa Portugaliei în 2009 şi 2010 şi Supercupa Portugaliei în 2009 şi 2010.

Săpunaru continuă astfel tradiţia ultimilor trei ani cu români în finalele europene. Cristian Chivu a câştigat Liga Campionilor sezonul trecut cu Internazionale Milano după o finală cu Bayern Munchen, iar Răzvan Raţ a cucerit Cupa UEFA cu Şahtior Doneţk, trecând în ultimul act de Werder Bremen. Alţi doi români au fost în finala Cupei UEFA în ultimul deceniu, Cosmin Contra cu Deportivo Alaves în 2001 şi Marius Niculae cu Sporting Lisabona în 2005.

Finala din 2012 a Ligii Europa va avea loc la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici