Şarapova a acces în semifinale la Beijing şi mai are nevoie de o victorie pentru a o depăşi pe Halep

Jucătoarea de tenis Maria Şarapova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-0, 6-4, pe Svetlana Kuzneţova, locul 27 WTA, şi s-a calificat în semifinalele China Open, ajungând astfel la o victorie de locul 2 ocupat de Simona Halep în clasamentul WTA.

178 afișări
Imaginea articolului Şarapova a acces în semifinale la Beijing şi mai are nevoie de o victorie pentru a o depăşi pe Halep

Maria Şarapova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şarapova va juca în semifinale cu Ana Ivanovici din Serbia, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9. În cazul în care va triumfa în acest meci, rusoaica o va întrece pe Simona Halep în ierarhia jucătoarelor profesioniste de tenis.

Totuşi, Şarapova nu va ocupa locul 2 dacă sportiva cehă Petra Kvitova, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, va câştiga finala China Open. În situaţia în care Kvitova câştigă turneul de la Beijing după o finală cu Şarapova, Simona Halep va ajunge pe locul 4, după campioana de la Wimbledon - locul 2 şi după câştigătoarea de la Roland Garros - locul 3.

Halep îşi va păstra locul 2 WTA, pe care îl ocupă din 11 august, numai dacă Şarapova nu ajunge în finală şi Kvitova nu câştigă turneul din capitala Chinei.

În semifinale, Kvitova o va avea adversară pe sportiva australiană Samantha Stosur, locul 21 WTA, care a beneficiat de abandonul numărului 1 mondial, Serena Williams, anunţat chiar înaintea partidei din sferturi.

Joi, şi Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a retras de la China Open, din cauza unei accidentări suferite la coapsa stângă. Ea a jucat un meci de simplu de peste două ore şi jumătate, pe care l-a câştigat în trei seturi, 7-6 (4), 5-7, 7-6 (1), în faţa sportivei germane Andrea Petkovici, calificându-se astfel în sferturile de finală ale China Open.

Jucătoarea română a acuzat dureri la spate şi la coapsă şi a dus cu greu întâlnirea la bun sfârşit.

În sferturi, Halep ar fi trebuit să joace, vineri, cu Ana Ivanovici, care s-a calificat în semifinale în urma retragerii româncei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici