Scandalul meciurilor trucate în Turcia: Preşedinţi de cluburi, oficiali şi jucători, în detenţie provizorie

Un tribunal din Istanbul a decis, joi, plasarea în detenţie provizorie a 15 suspecţi în ancheta privind meciurile trucate, dintre care patru sunt membri ai conducerii clubului Fenerbahce, ridicând la 22 numărul persoanelor încarcerate, a anunţat, joi, agenţia Anatolia.

164 afișări
Imaginea articolului Scandalul meciurilor trucate în Turcia: Preşedinţi de cluburi, oficiali şi jucători, în detenţie provizorie

Scandalul meciurilor trucate în Turcia: Preşedinţi de cluburi, oficiali şi jucători, în detenţie provizorie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre cei încarceraţi joi se numără vicepreşedinţii clubului Fenerbahce, Sekip Mosturoglu şi Ilhan Eksioglu, coordonatorul cu infrastructura Cemil Turan şi responsabilul financiar Tamer Yelkovan, preşedintele clubului Sivasspor, Mecnun Odyakmaz, un alt oficial al acestui club, Ahmet Celebi, şi portarul Korcan Celikay, căruia i-a fost deja reziliat contractul cu Sivasspor, directorul tehnic de la Eskisehirspor, Bülent Uygun, şi directorul sportiv al acestei grupări, Ümit Karan.

Potrivit Anatolia, 60 de persoane au fost reţinute duminică, şapte fiind deja plasate în detenţie miercuri.

Preşedintele clubului Fenerbahce, Aziz Yildirim, reţinut duminică şi plasat în detenţie provizorie, care însă a fost ridicată miercuri, a fost deferit justiţiei joi, urmând să fie audiat.

Echipa Fenerbahce, cea mai titrată grupare din Turcia, a câştigat titlul în sezonul 2010/2011, după victoria cu 4-3 din meciul cu Sivasspor, din ultima etapă a campionatului, în dauna formaţiei Trabzonsspor.

Anchetatorii au suspiciuni de manipulare a rezultatelor a 19 meciuri din prima ligă, în sezonul trecut, şi vizează, de asemenea, alte ilegalităţi comise de oficiali ai unor cluburi.

Joi, urmează să fie audiat şi preşedintele clubului Beşiktaş Istanbul, Yildirim Demiroren.

O altă anchetă vizând meciuri trucate a fost iniţiată în Turcia, în 2010, însă niciun responsabil de club nu a fost arestat atunci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici