Schimbări în lotul masculin al României, înaintea CE de gimnastică de la Moscova

Antrenorul coordonator al lotului masculin al României, Ioan Suciu, a anunţat că sportivul Ovidiu Buidoşo s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Cristian Băţagă, pentru Campionatele Europene de la Moscova, ce debutează în 17 aprilie.

244 afișări
Imaginea articolului Schimbări în lotul masculin al României, înaintea CE de gimnastică de la Moscova

Schimbări în lotul masculin al României, înaintea CE de gimnastică de la Moscova (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu am aşteptări prea mari de la acest Campionat European. Îmi doresc să reconstruim sau să repoziţionăm un nucleu de echipă, care să ne dea speranţe şi şanse în abordarea următorilor ani de calificare la JO 2016. Cei care ar putea accede la medalii sunt Koczi, Berbecar şi Muntean. Pregătirile s-au desfăşurat de aşa manieră, încât la momentul acesta putem spera la o medalie, dar din păcate unul dintre componenţii de bază, Daniel Rădean, s-a accidentat acum o săptămână, are ruptură a tendonului lui Ahile. Era unul dintre pretendenţii la o finală, dacă nu chiar la o medalie la sol. Este foarte tânăr şi cu siguranţă în viitorul apropiat va urca acolo unde trebuie", a declarat Ioan Suciu, care a mai precizat că din lotul iniţial anunţat pentru CE de la Moscova va absenta şi Ovidiu Buidoşo, tot din cauza unei accidentări, el fiind înlocuit de Cristian Băţagă.

Băţagă va fi singurul care va concura la şase aparate, componenţii lotului masculin fiind repartizaţi astfel în calificări:

sol: Flavius Koczi, Vlad Cotuna şi Cristian Băţagă

cal cu mânere: Flavius Koczi, Cristian Băţagă, Andrei Ursache

inele: Cristian Băţagă, Andrei Vasile Muntean

sărituri: Marius Berbecar, Flavius Koczi, Cristian Băţagă

paralele: Vlad Cotuna, Marius Berbecar, Cristian Băţagă, Andrei Vasile Muntean

bară fixă: Vlad Cotuna, Cristian Băţagă.

La feminin, România este reprezentată de doar două gimnaste, Larisa Iordache şi Diana Bulimar. Delegaţia României a ajuns sâmbătă seara la Moscova.

Campionatele Europene individuale se vor desfăşura între 17-21 aprilie, la Moscova. În 17 aprilie sunt programate calificările la masculin, în 18 aprilie cele la feminin, în 19 aprilie finalele la individual-compus (feminin şi masculin), iar în 20 şi 21 aprilie, finalele pe aparate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici