Scor 28-17 în urma meciului Georgia - România, în Rugby Europe Championship. Gazdele au jucat în 14 oameni 60 de minute

  • Echipa naţională de rugby a României a fost învinsă duminică, la Tbilisi, de reprezentativa Georgiei, scor 28-17 (13-7), în etapa a patra a Rugby Europe Championship.
  • Stejarii au jucat în superioritate numerică aproape 60 de minute.
  • Partida a contat şi pentru Cupa Antim Ivireanul.
394 afișări
Imaginea articolului Scor 28-17 în urma meciului Georgia - România, în Rugby Europe Championship. Gazdele au jucat în 14 oameni 60 de minute

Cea de-a patra etapă din Rugby Europe Championship, competiţie ce contează şi ca preliminarii pentru calificarea la Cupa Mondială din 2022, a adus faţă în faţă la Tbilisi, echipele Georgiei şi României. Gazdele porneau ca favorite certe, în faţa unui stadion care s-a bucurat de prezenţa spectatorilor în tribune.

Georgia a început excelent partida şi, profitând de superioritatea numerică, datorată eliminării temporare a lui Savin, pun presiune pe defensiva română, obţinând în minutul 10 un eseu de penalizare (7-0). După primele 20 de minute gruzinii conducea deja cu 10-0, după ce Abzhandadze a transformat o lovitură de penalitate.

În minutul 21, georgianul Mamukashvili a fost eliminat, cartonaş roşu direct, după un placaj înalt la Melinte. La nici un minut, stejarii pun în acţiune cea mai eficientă armă a lor, molul rulant din margine, şi Gorcioaia culcă balonul în suprafaţa de ţintă adversă, eseul fiind transformat de Daniel Plai (10-7).

În ciuda inferiorităţii numerice, georgienii pun presiune şi, după două faze în care cele două tabere sunt la un pas de încăierare generală, gruzinii transformă din nou o lovitură de pedeapsă, la ultima fază de joc a reprizei (13-7).

La reluare stejarii primesc o lovitură de pedeapsă, transformată de Vlaicu, intrat la pauză (13-10). Dominaţia gazdelor, chiar cu un om mai puţin pe teren, continuă şi în minutul 50 reuşesc al doilea eseu, prin Gigashvili, cu o incursiune în viteză pe flancul drept, cu care izbutesc să surprindă defensiva românilor. Eseu transformat şi scorul devine 20-10.

În minutul 61, stejarii au din nou şansa de a pune în practică un mol rulant de margine. Procedează ca la manual şi reduc diferenţa, cu un eseu şi o transformare, 20-17 (Căpăţână şi Vlaicu).

Au fost ultimele puncte realizate de internaţionalii români. În schimb, gruzinii i-au mai prins o dată pe picior greşit, reuşind să mai pună un eseu pe tabelă, pe care au închis-o apoi, la ultima fază de joc cu un dropgoal (28-17).

Georgienii ne-au învins pentru a 15-a oară în istoria celor 25 de întâlniri dintre cele două state.
Clasamentul este condus în acest moment de Georgia, cu 18 puncte, urmată de România cu 9.
Următoare partidă a stejarilor se va juca în luna iunie, cu câştigătoarea unui baraj ce se va juca între Olanda şi Belgia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici