Sebastian Vettel - trădare la 300 de kilometri pe oră

Presa italiană a tratat pe larg scandalul declaşat în sânul Red Bull după ce Sebastian Vettel l-a depăşit pe Mark Webber la Sepang, contrar ordinelor team-ului, La Repubblica considerând depăşirea efectuată de triplul campion mondial drept un act de trădare atât faţă de echipă cât şi de colegul său.

433 afișări
Imaginea articolului Sebastian Vettel - trădare la 300 de kilometri pe oră

Sebastian Vettel - trădare la 300 de kilometri pe oră

"Vettel, o trădare la 300 de kilometri pe oră. La Red Bull izbucneşte războiul. «Game over» în relaţiile dintre cei doi. Vettel merită o notă mare pentru manevra de depăşire a lui Webber, dar trădarea faţă de australian şi faţă de echipă este de neiertat", a notat La Repubblica.

Tuttosport apreciază că incidentul de duminică, de la Marele Premiu al Malaysiei, a demonstrat că vehiculatul parteneriat între Fernando Alonso şi triplul campion mondial, la Ferrari, este imposibil.

"Vettel şi Webber, separaţi în aceeaşi echipă. Cine visa la un «superduet» Alonso-Vettel în roşu a primit acum răspunsul final", au scris italienii de la Tuttosport, făcând legătura între ce s-a întâmplat la Sepang şi zvonurile care au circulat în această iarnă, potrivit cărora Vettel ar trece din 2014 la Ferrari, alături de Fernando Alonso, un pilot care nu acceptă decât rolul de "Nr.1" într-o echipă.

"Cei doi piloţi ai Red Bull au riscat mult şi au acţionat iresponsabil. Ei ar fi putut produce un accident ce ar fi rămas în istoria Formulei 1. Scuzele târzii ale lui Vettel sunt false şi pline de ipocrizie", a scris un alt cotidian italian, Corriere della Sera.

Germanul Sebastian Vettel de la Red Bull a câştigat, duminică, Marele Premiu al Malaysiei, după ce a încălcat ordinele primite de la standuri, de a nu-l depăşi pe Webber.

Spre finalul cursei de la Sepang, Webber era lider, fiind urmat de Vettel. Când australianul a intrat ultima dată la boxe, echipa i-a transmis că poziţiile lor vor fi păstrate şi că Vettel nu îl va ataca. Webber şi-a setat monopostul în modul economic, dar s-a trezit încolţit de coechipierul său. Timp de aproape două tururi, cei doi au rulat roată la roată. Oficialii team-ului austriac au încercat cu disperare să-l oprească pe Vettel, temându-se de faptul că monoposturile lor vor intra în contact şi vor sfârşi rău, aşa cum s-a întâmplat la Marele Premiu al Turciei din 2010. În cele din urmă, campionul mondial en titre a tranşat în favoarea sa duelul cu Webber şi a nu mai putut fi ajuns până la final. "Prostesc" şi "o să dai explicaţii" s-au numărat printre cuvintele ce i-au fost transmise lui Vettel de la boxe prin radio.

La festivitatea de premiere, Webber a avut o atitudine ostilă faţă de Vettel şi nu s-a ferit să-l acuze pe colegul său în interviul dat în faţa publicului că îşi permite să încalce ordinele, pentru că este protejat de echipa Red Bull.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici