Şeicul Mohammed bin Hamad Al-Thani: Organizarea CM va permite Qatarului să înlăture prejudecăţile

Prinţul moştenitor al Qatarului şi preşedintele Comitetului de candidatură la dreptul de a găzdui CM-2022, şeicul Mohammed bin Hamad Al-Thani, a declarat, joi, că organizarea unei astfel de competiţii va permite ţării sale să "înlăture prejudecăţile" despre Orientul Mijlociu.

76 afișări
Imaginea articolului Şeicul Mohammed bin Hamad Al-Thani: Organizarea CM va permite Qatarului să înlăture prejudecăţile

Şeicul Mohammed bin Hamad Al-Thani: Organizarea CM va permite Qatarului să înlăture prejudecăţile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Una dintre ideile cele mai false care există este că o ţară precum Qatar nu poate organiza o Cupă Mondială, deoarece este prea cald. Însă au existat diferite competiţii organizate în acelaşi climat, în Qatar. S-a considerat, de asemenea, că este o ţară prea mică pentru a merita să fie centrul gravităţii lumii fotbalului. Însă, FIFA a decis să ne acorde încredere. Milioane de suporteri trebuie felicitaţi pentru că au fost consideraţi de FIFA drept parte integrantă a marii familii a fotbalului", a spus şeicul Mohammed bin Hamad Al-Thani.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care Israel se va califica la CM-2022, oficialul a răspuns: "Vom respecta toate regulamentele FIFA, Qatar-ul nu face discriminări".

În ceea ce priveşte securitatea, şeicul Mohammed bin Hamad Al-Thani a precizat că ţara sa va organiza "o Cupă Mondială imaculată".

Rusia va organiza ediţia din 2018 a turneului final al Cupei Mondiale de fotbal, iar Qatar va găzdui turneul final din 2022, potrivit votului exprimat, joi, la Zurich, de cei 22 de membri ai Comitetului Executiv al FIFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici