Serena Williams şi-a asigurat locul 1 la finalul anului în clasamentul WTA

Jucătoarea de tenis americană Serena Williams şi-a asigurat prima poziţie în clasamentul WTA la finalul anului, ea urmând să încheie pentru a treia oară în carieră pe această poziţie, după 2002 şi 2009, informează espn.co.uk.

72 afișări
Imaginea articolului Serena Williams şi-a asigurat locul 1 la finalul anului în clasamentul WTA

Serena Williams (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serena Williams a suferit doar patru înfrângeri în 2013, reuşind să câştige 67 de partide, şi s-a impus în nouă turnee, printre care Rolad Garros şi US Open.

Jucătoarea americană a revenit pe prima poziţie în clasamentul WTA în luna februarie, când a detronat-o pe bielorusa Victoria Azarenka. Ea a devenit, la 31 de ani, cel mai vârstnic lider mondial.

Acum în vârstă de 32 de ani, Serena a fost lăudată de preşedintele WTA, Stacey Allaster. "Serena a demonstrat de-a lungul timpului că este o campioană incredibilă atât pe teren, cât şi în afara lui. În acest sezon ea continuă să rescrie cărţile cu recorduri, dovedind că este unul dintre cei mai mari sportivi", a spus Allaster.

Williams este a şaptea jucătoare care va termina anul pe prima poziţie pentru cel puţin a treia oară, alături de Steffi Graf, Martina Navratilova, Chris Evert, Lindsay Davenport, Justine Henin şi Martina Hingis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici