Serena Williams spune că problemele suferite recent au fost cel mai îngrozitor moment din viaţa sa

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams a declarat la postul NBC că problemele de sănătate pe care le-a avut în ultima perioadă au fost cel mai îngrozitor moment din viaţa sa, informează USA Today.

56 afișări
Imaginea articolului Serena Williams spune că problemele suferite recent au fost cel mai îngrozitor moment din viaţa sa

Serena Williams spune că problemele suferite recent au fost cel mai îngrozitor moment din viaţa sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sportiva speră să revină în activitate în vara acestui an, după ce se va reface în urma unui embolism pulmonar, "cel mai îngrozitor moment al vieţii" sale.

Williams a declarat că problemele sale au fost descoperite în urmă cu aproape trei săptămâni, când s-a dus la spital pentru un control. "Mi se umfla mult piciorul, semn al unui embolism, şi nu puteam să respir", a explicat ea. Medicii nu au găsit nimic în neregulă la picior, astfel că au făcut o radiografie pulmonară. "Atunci au descoperit mai multe cheaguri de sânge. Mi-au spus că trebuie să fiu internată imediat, altfel... nu avea să fie bine", a menţionat Serena Williams.

Jucătoarea a urmat apoi un tratament conform căruia îşi făcea singură două injecţii pe zi, iar în data de 28 februarie a ajuns din nou la spital, din cauza unui hematom în stomac. Iniţial hematomul a fost de mărimea unei mingi de golf, dar a crescut cât un grapefruit. "Doctorii mi-au spus că pot înlătura hematomul doar printr-o operaţie", a adăugat sportiva.

Williams a spus că are în continuare câteva cheaguri într-un plămân: "Sunt acolo şi până la urmă se vor dizolva. Am spus că vreau să revin în această vară şi speram să revin mult mai devreme. Însă după ce am fost atât de aproape de cel mai îngrozitor moment, vreau doar să revin şi să pot să mă descurc".

Serena Williams nu a mai jucat niciun meci din vara anului 2010, când a învins-o pe Vera Zvonareva în finala de la Wimbledon. Williams a participat, în urmă cu zece zile, la o gală caritabilă organizată de fundaţia cântăreţului Elton John pentru persoanele suferinde de SIDA. Williams, în vârstă de 29 de ani, a fost văzută de mai multe ori în ultima perioadă la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici